Ödüllü çevreci evinde öldürüldü

Dünyanın önde gelen çevrecilerine verilen ödülü geçen yıl kazanan ve son olarak bir baraj gölü yapımına karşı verdiği mücadeleyle öne çıkan Berta Caceres, evinde ölü bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 04.03.2016 - 06:09 Son Güncelleme : 04.03.2016 - 06:13

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta ödüllü çevreci, aktivist ve yerli hakları savunucusu Berta Caceres evine giren silahlı kişilerce öldürüldü.

Berta Caceres'in kurucusu olduğu Honduras Yerli Halkları Konseyi (COPINH) tarafından yapılan açıklamada, Goldman Çevre Ödülü sahibi Caceres'in La Esperanza'daki evine giren silahlı kişiler tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Honduras, cesur ve kendini yerli haklarına adamış değerli bir aktivistini kaybetmiştir" ifadeleri kullanıldı.

En son Lencalar tarafından kutsal sayılan Gualcarque Nehri'ne yapılacak baraj projesine karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle Caceres'in ölüm tehditleri aldığı biliniyordu.

Kendisi de bir Lenca yerlisi olan Caceres, başarılı direniş hareketlerine öncülük ederek çevre karşıtı bir çok projenin durdurulmasını sağlamıştı.

Caceres, 2015 yılında dünyanın çeşitli bölgelerinde önde gelen çevrecilere verilen prestijli Goldman Çevre Ödülü'nü kazanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız