Ormanı tahrip eden isyancı lidere 15 yıl hapis

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, orman tahrip etmekle yargılanan pigme kabilesi lideri Jean-Marie Kasula, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 05.02.2020 - 13:57

Ulusal basındaki haberlere göre, isyancı pigmelerin lideri Kasula ve beraberindeki 7 kişi, Güney Kivu eyaletindeki Bukavu kentinde kurulan askeri mahkemede, yasa dışı şekilde silah bulundurmak ve Kahuzi-Biega Ulusal Parkı'nı tahrip etmekten yargılandı.

Kasula ve 5 kişiye 15'er yıl hapis ve 5 biner dolar para cezası verilirken, yargılanan 2 kadın isyancı da birer yıl hapis, 118 dolar da para cezasına çarptırıldı.

Avukatlar, kararı temyize götüreceklerini söyledi.

UNESCO tarafından 1997'de Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen Kahuzi-Biega Ulusal Parkı, sayıları 250'ye kadar düşen Grauer gorillerine ev sahipliği yapıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız