Ortadoğu'da 'isyan kardeşliği'

Ülkelerindeki yönetimleri deviren Tunus ve Mısırlılar, Libya halkına yardım kampanyaları düzenliyor.

Haberler Anadolu Ajansı 24.02.2011 - 21:14

Libya'da lider Muammer Kaddafi'nin 42 yıllık iktidarına karşı 10 gün önce başlatılan gösterilerde yüzlerce kişi öldü.

Kendi yönetimlerini deviren Mısır ve Tunuslular, yönetim karşıtı protestolar yapan Libyalı komşularına yardım için seferberliğe geçti.

Kendi özgürlükleri için savaştıktan sonra kapı komşularında acı çekenlere duyarsız kalamayacaklarını ifade eden gönüllüler, kan bağışı, sahra hastaneleri, gıda ve ilaç yardımları için organizasyonlar yapıyor.

Merkezi Kahire'de bulunan Arap Doktorları Birliği, Libya'ya halihazırda 12 ton ilaç ve tıbbi malzeme, 30 ton gıda ve bin ünite kan gönderdiğini açıkladı. 55 Mısırlı doktorun Libya'nın doğusundaki Bingazi, Tobruk ve Beyida kentlerine ulaştığı belirtildi.

Mısır ve Tunus orduları, sınırlarının her iki tarafında sahra hastaneleri kurdu. Tunus'un kurduğu hastanenin 5 bin yatak kapasiteli olduğu, hastanede 20 cerrahın görev yaptığı ifade edildi.

Libya'ya yeni yardımların da yolda olduğu, yurt dışındaki Libyalılarla dünya genelindeki Müslüman vakıflarının yardım kampanyaları başlattığı bildirildi.

Mısır'da Hüsnü Mübarek dönemine son verilmesine büyük katkısı olan gençler de sosyal paylaşım ağı Facebook aracılığıyla yardım çabalarını koordine ediyor. Birkaç gün içinde binlerce üyeye ulaşan site aracılığıyla Libya'ya yardımların aktığı kaydedildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Mühendisin semtindeki bir camide de Libyalı komşuları için yardım toplanıyor. Mısırlılar un, pirinç, şeker ve ilaç yardımı yapıyor. Toplanan yardımların her gece kamyonlara yüklenerek, 17 saatlik yolculuğun ardından Libya sınırına ulaştırıldığı bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız