Ortadoğu'da müzakerelerin bir şartı var

İsrail ve Filistin arasındaki müzakereler başlamadan önce, Filistin lideri Mahmud Abbas başarılı bir sonuç için şartını açıkladı.

Haberler NTV Haber 23.08.2010 - 16:56

İsrail ile Filistin arasındaki doğrudan müzakereler gelecek ay başlıyor. Ancak görüşmelerin geleceği İsrail'in yerleşim birimi politikasına bağlı.

Filistin lideri Mahmud Abbas, görüşmeler öncesinde ABD, AB ve Rusya'ya mesaj iletti.

Filistin lideri, İsrail'in tekrar Yahudi yerleşim birimleri inşasının başlaması halinde müzakerelerin duracağı uyarısında bulundu.

Abbas, "İnşaatlar sürerken, müzakerelerin devam etmesi imkansız" dedi.

İsrail, Obama yönetiminin baskısı üzerine Batı Şeria'daki yerleşim birimleri inşaatını 26 Eylül tarihine kadar dondurmuştu.

Netanyahu hükümeti sürenin dolmasıyla inşaata tekrar başlamayı planlıyor.

Sürekli genişleyen Yahudi yerleşim birimlerinin, doğrudan müzakerelerin önündeki ilk önemli sorun oluşturması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız