Pompeo'nun paylaştığı haritaya Türkiye'den tepki

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Twitter'dan Venezuela muhalif lideri Guaido'ya destek veren ülkelerin haritada gösterildiği bir video paylaştı. Videoda Türkiye haritasının ortadan bölünmüş olarak gösterilmesi tepkilere neden oldu.

Haberler NTV Haber 06.02.2019 - 17:15 Son Güncelleme : 06.02.2019 - 17:40

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Twitter hesabı üzerinden muhalif lider Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyan ülkelerin mavi renkte gösterildiği bir dünya haritası paylaştı.

Paylaşımda, Guiado'yu tanıyan ülkelerin isimlerini yazan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Venezula halkını destekleyen bu ülkeleri takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ancak haritada Türkiye'nin ortasından çizilmiş bir sınır çizgisiyle ikiye ayrılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Harita için ABD'den henüz bir açıklama gelmedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız