Putin'den havalimanı isimlerine revizyon

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki 44 havalimanının ismini değiştiren kararnameyi imzaladı.

Haberler Anadolu Ajansı 31.05.2019 - 14:17 Son Güncelleme : 31.05.2019 - 14:18

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya’da bulunan 44 havalimanına tanınmış Rus şahsiyetlerin isimleri eklendi.

İmzalanan kararnameyle, başkent Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı'na şair Aleksandr Puşkin’in ismi eklenirken, Domodedovo Havalimanı'na bilim adamı Mihail Lomonosov, Vnukovo Havalimanı'na ise mühendis Andrey Tupolev’in isimleri eklendi.

Rusya’daki havalimanlarına eklenecek isimlerin halk tarafından belirlenmesi için geçen yıl ülke çapında anket yapılmıştı.

Çeşitli alanlarda ülkeye katkı sağlamış Rus vatandaşlarının anılarını güçlendirmek için yapılan ankete 5,5 milyon kişi katılmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız