Rus uçakları Suriye'de

Suriye askeri çevrelerine dayanarak aktarılan haberlere göre, Rusya, Suriye Hava Kuvvetleri'ne son dönemde en az beş savaş uçağı gönderdi. Yayınlanan uydu görüntüleri de bu iddiaları destekler nitelikte.

Haberler DW Türkçe, NTV Haber 23.09.2015 - 11:09

ABD'deki bir araştırma merkezinin yayınladığı fotoğraflarda Esad rejiminin Lazkiye üssü görülüyor. Piste  16 Rus savaş uçağı var. üste yeni binalar inşa edilmekte olduğu ve Rus ordusununkilere benzer çadırlar kurulduğu belirtiliyor.  

Bu hazırlıklara bakılarak üsse Rus askerlerinin sevk edilmesinin planlandığı yorumları yapılıyor. Amerikalı yetkililer,  Moskova'nın Suriye'ye toplam 28 savaş uçağı konuşlandırdığını söylüyor. Rus ordusunun, Suriye'de insansız hava araçlarıyla uçuşlara başladığı da belirtiliyor.  

Bu arada Rus diplomatik kaynakları, Suriye krizinin çözümü ve IŞİD'le mücadele için uluslararası bir anlaşma sağlanması iyimserliklerinin arttığını söylüyor.  

Rusya'nın 12 Su-25 ve 4 Su-30SM tipi uçağının Suriye'de bulunduğu iddia ediliyor.

Moskova ve İran, Esad rejiminin müttefikleri sayılıyor. Esad, kısa bir süre önce Rus devlet kanalına açıklamasında, İran'ın Suriye'yi 'ekonomik, siyasi ve askeri' bakımdan desteklediğini söylemiş, ancak bunun 'İran'ın ordusunu veya silahlı güçlerini Suriye'ye göndereceği anlamına gelmediğini' belirtmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız