Rusya soruşturmasıyla ilgili rapor bugün yayınlanacak

ABD Adalet Bakanı William Barr Rusya ile işbirliği yaptığı iddialarını soruşturan özel savcı Robert Mueller'in raporunda ABD Başkanı Trump veya kampanyasında görevli herhangi bir kişinin Rusya ile işlbirliğinin tespit edilmediğini yineledi.

Haberler NTV Haber 18.04.2019 - 17:34 Son Güncelleme : 18.04.2019 - 17:35

ABD'de Başkan Donald Trump'in seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla işbirliği yaptığı iddialarını soruşturan özel savcı Robert Mueller'in 400 sayfalık raporu bugün kamoyuna açıklanıyor.

ABD Adalet Bakanı William Barr merakla beklenen raporun büyük bölümünün güvenlik gerekçesiyle sansürlendiğini açıkladı. Ancak soruşturmada Trump'ın Rusya ile gizli işbirliği yaptığı ya da adaleti engellediği şeklinde hiçbir bulguya rastlanmadığının altını çizdi.

22 ay süren soruşturma Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi ve Trump'ın Rusya ile gizli işbirliği şüpheleri üzerine başlatılmıştı.

ABD Kongresi'ne gönderilecek rapor ilerleyen saatlerde internette yayınlanacak. Kongre Adalet Komitesi ise özel savcı Robert Mueller'ı 23 Mayıs'a kadar ifade vermeye çağırdı.

Adalet Bakanı Barr'ın basın toplantısının ardından ABD Başkan Donald rump yeni bir zafer mesajı paylaştı.

Game of Thrones dizisine gönderme yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Gizli işbirliği yok, adaleti engelleme yok, nefret edenlere ve radikal sol demokratlara "game over" yani "oyun bitti" ifadeleri içeren görseli paylaştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız