Suriye'ye 'oyun değişikliği' uyarısı

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu belirten ABD Başkanı Barack Obama, "Ancak kim ve nasıl kullandı, bunu bilmiyoruz" dedi.

Haberler 30.04.2013 - 18:03

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Suriye konusuna değindi.

ABD Başkanı Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair ellerinde kanıt bulunduğunu söyledi. Obama, söz konusu kimyasal silahları kim ve nasıl kullanıldığını ise bilmediklerini belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımının tekrarlanmasının "oyun değişikliği"ne neden olacağı uyarısında da bulundu.

Obama, ABD'nin Suriye politikasının değişebileceğini, kimyasal silah kullanımının tekrarlanması halinde uluslararası toplumla birlikte hareket edeceklerini söyledi.  

Obama, Suriye'de yaşananların ise uluslararası toplumun acizliğini gösterdiğini savundu. 

ABD Başkanı Barack Obama aylar önce yaptığı açıklamada Suriye'de kimyasal silah kullanımının "kırmızı çizgisi" olduğunu belirtmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız