Almanya'dan Türk siyasilere seyahat yasağı tehdidi

Almanya'da Merkel hükümeti ilk kez açık bir dille referandum kampanyası için Almanya'ya gidecek Türk siyasetçilere yasak getirilebileceğini duyurdu.

Haberler ntv.com.tr 15.03.2017 - 14:36

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sağ kolu olarak bilinen Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, ülkesinin yabancı hükümet üyelerine seçim dönemlerinde seyahat yasağı getirmek için elinde yasal imkanlar bulduğunu söyledi.

Alman Funke Medya Grubu'na konuşan Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, "Almanya'nın şimdiye kadar devletlerarası hukuktan doğan imkanları kullanmaması gelecek için açık çek değildir" dedi.

Başbakan Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik CDU'nun etkili isimlerinden olan Peter Altmaier, "Seyahat yasağı son seçenek olabilir. Bu hakkımızı saklı tutuyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız