"Türkiye, Fetullah Gülen’in iadesini resmen talep etti"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini resmen talep ettiğini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 23.08.2016 - 22:21

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, FETÖ elebaşıGülen’in iadesine ilişkin soruları da yanıtladı.

Türkiye’nin, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen’in iadesine yönelik talebe dair herhangi bir güncellemenin olup olmadığının sorulması üzerine Toner, “Türkiye’nin Gülen’in iadesini talep ettiğini teyit edebiliriz.” dedi.

Toner, şu aşamada iadeye ilişkin belge ve materyalleri değerlendireceklerini belirterek, söz konusu talebin 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili olmadığını kaydetti.

Talebe ilişkin daha fazla bilgi veremeyeceğinin altını çizen Toner, darbe girişimi dışında "diğer sebeplerden dolayı" Gülen’in iadesinin istendiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız