Yunanistan'da Türkiye'ye 60 göçmen iade edildi

Türkiye'nin Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı çeşitli anlaşmalar kapsamında 5'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 60 düzensiz göçmen Türkiye'ye iade edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 14.10.2016 - 17:03

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Frontex ve Yunan polisinin işbirliği ile dün Midilli'den 58 göçmen deniz yoluyla Dikili'ye gönderilirken, 2 Türk vatandaşı da İpsala sınır kapısından iade edildi.

Midilli'den gönderilen göçmenler arasında, 11 Cezayir, 6 Pakistan, 4 Fas, 2 Sri Lanka, 1 Afganistan ve 1 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 25 göçmen bulunuyor.

Ayrıca yine Midilli'den, 27'si Afgan ve 3'ü İranlı olmak üzere 30 göçmen Türkiye ve AB arasındaki geri kabul sözleşmesi çerçevesinde iade edildi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul protokolu kapsamında ise yasadışı yollarla Yunanistan'a geçen 3 Türk vatandaşı da geri gönderildi.

Açıklamada ayrıca, 11 Ekim tarihinde 2 Türk vatandaşının da Yunanistan'la ikili protokol kapsamında İpsala'dan geri iade edildiği belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız