'Ukrayna'ya bakınca alıma Türkiye geliyor'

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye'yi örnek göstererek Ukrayna'nın hiçbir zaman AB üyesi olamayacağını savundu. Medvedev, "Ukrayna'ya bakınca aklıma Türkiye geliyor" dedi.

Haberler NTV Haber 15.12.2014 - 17:21

Rusya'da bir gazete için makale kalema alan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın Rusya'yla çatışmaktan kazançlı çıkmayacağını söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında ortaklık anlaşmasının 51 yıl önce imzalandığını hatırlatan Rusya Başbakanı Medvedev, "Ukrayna'ya bakınca aklıma Türkiye geliyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin hala Avrupa kapısının eşiğinde beklediğini vurgulayan Dimitri Medvedev, daha önce Rusya’nın eski başbakanlarından Viktor Çernomirdin'in bu konudaki sözüne atıfta bulundu.

Medvedev, "Ukrayna ne zaman AB’ye girecek? Türkiye’den sonra. Türkiye ne zaman ab üyesi olacak? Hiçbir zaman. Ne yazık Çernomirdin’in yaptığı bu espri hakikatleri çok iyi gösteriyor" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız