Venezuela'da başkanlık seçimi 22 Nisan'da

Venezuela'da devlet başkanı seçiminin 22 Nisan'da yapılacağı açıklandı. Devlet Başkanı Maduro yeniden aday olacak.

Haberler Anadolu Ajansı 08.02.2018 - 11:34

Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena, yaptığı açıklamada, hükümet ve muhalefet yetkilileri arasında seçimle ilgili görüşmelerde anlaşmaya varılamamasının ardından devlet başkanı seçiminin tarihinin 22 Nisan olarak belirlendiğini söyledi.

Seçimin Venezuela halkının kaderini belirlemesine olanak sağlayacağını ifade eden Lucena, anayasal sorumluluk çerçevesinde şeffaf ve dengeli bir oylamanın olacağını söyledi.

Lucena, adaylar için kayıtların 24-26 Şubat'ta başlayacağını belirtti.

MADURO ADAY, LİMA TEPKİLİ

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını açıklamıştı. 

Venezuela'da demokrasinin yeniden yapılanmasını savunmak amacıyla bazı Latin Amerika ülkelerinin geçen yıl kurduğu "Lima Grubu" ise seçimin erken yapılmasına tepki göstermişti. Grup erken seçimlerde elde edilecek sonuçların güvenilir olmayacağını ifade etti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız