Asya’nın en iyi 100 üniversitesi arasında 4 Türk üniversitesi

5 ayrı kategoride değerlendirme yapılarak belirlenen Asya’nın en iyi üniversiteleri 2019 raporunda en iyi 100 üniversite arasında 4 Türk üniversitesi yer aldı.

Haberler DHA 02.05.2019 - 10:11

Derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Asya’nın en iyi üniversitelerini açıkladı. ‘Üniversite Sıralaması; Asia University 2019’ raporuna göre Türkiye’den sıralamaya 4 vakıf üniversitesi girdi.

Değerlendirmede 27 ülkeden 400’den fazla üniversite yer aldı.

Araştırmada, ‘Öğretim’, ‘Araştırma’ , ‘Alıntı’ , ‘Endüstriyel Kazanç’ ve ‘Uluslararası Görünüm’ başlıklı 5 ayrı kategoride değerlendirilmeler yapıldı. Türkiye’den devlet ve vakıf üniversitelerinin yer aldığı ‘Uluslararası Görünüm’ ve `Araştırma’ alanlarında Bahçeşehir Üniversitesi, uluslararası düzeyde ilk 251 bandında yer aldı.

Aynı kategorilerde Türkiye’de 4. olan BAU, ‘Endüstriyel Kazanç’ alanında 5.sırada, ‘Öğretim’ alanında 6. sırada, ‘Alıntı’ alanında 8. sırada, genel sıralamada ise 6. sırada yer aldı.

Asia University 2019 dünya sıralamasında Çin`den Tsinghua University birinci, Singapur`dan National University ikinci olurken, Hong Kong`dan Hong Kong University of Science and Tekhnology üçüncü oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız