Bir kriz de ALES'te

Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın İzmir ayağında soru kitapçığı krizi yaşandı. ÖSYM'den açıklama gelirken, Başkan Ali Demir yine mektup yazacak.

Haberler 24.04.2011 - 13:18

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapılan ALES’te sınava giren yaklaşık 500 kişi, hatalı soru kitapçığı yüzünden sıkıntılı anlar yaşadı.

Saat 09.30’da başlaması gereken sınav, soru kitapçıklarının hatalı basılması, soruların eksik, sayfa sıralarının karışık olması nedeniyle başlayamadı.

Bunun üzerine yedek kitapçıklarla soruna çözüm bulunmak istendi. Ancak eldeki yedek kitapçıklar da yeterli gelmedi. Manisa’daki Celal Bayar Üniversitesi’nden yedek sınav kitapçıkları getirildi.

Bir saat gecikmeyle saat 10.30’da başlayan sınav yine bir saat gecikmeli olarak bitti.

Öte yandan, soru kitapçıklarını, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) şifre iddialarını soruşturan Cumhuriyet savcısının inceleme yaptığı Meteksan firmasının bastığı belirtildi.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA
ÖSYM’den gelen açıklamada, az sayıdaki kitapçıkta baskı hataları olduğu, bunun haricinde bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamaya göre, sınavda çok sınırlı sayıda adaya basım hatası olan soru kitapçıkları gönderildi ancak yedek soru kitapçıkları ile sınava devam edildi.

ÖSYM, yedek soru kitapçıklarının yeterli olmadığı bazı merkezlerde adayların mağdur olmaması için soru kitapçıklarının incelenmesinin ardından yönetim kurulu tarafından gereken işlemin yapılacağını bildirdi.

ALİ DEMİR'DEN BİR MEKTUP DAHA
YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınava giren öğrencilere birer mektup gönderen ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, yaşanan bu sorun nedeniyle de mektup yazacağı ve, "Kaygı duymayın, kitapçıklar yüzünden sınava giremeyenler için gerekiyorsa sınav yenilenecek" mesajı vereceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız