Kopyanın belgesi ortada kaldı!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, iki gündür bir YÖK yetkilisinin bile kendilerine gelip mail adresini istemediğini söyledi.

Haberler 30.08.2010 - 15:59

KPSS sınavındaki kopya iddiaları her gün yeni bir boyut kazanıyor.

Cumartesi günü KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Türk Eğitim-Sen, soruların ham halinin bir kişinin e-mail adresine servis edildiğini iddia etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, NTV'ye yaptığı açıklamada eldeki verilerle sınavın tümden iptal edilemeyeceğini açıkladı. Özcan, "3 bin 227 gibi bir rakam var ama bizim tespit edebildiğimiz geçen seneki tecrübelere, daha önceki tecrübelere uymayan case'ler onlar. Kopya çekildiği anlamına gelmiyor. Onları illa ispat etmemiz, dellilerini bulmamız lazım. Şimdilik eldeki verilere göre sınavın tümden iptalini gerektirecek bir husus yok. Düzensizlikler var ama bu düzensizlikler Savcılık tarafından ortaya çıkartılacaktır. O zaman da, söz konusu o arkadaşların sınavları iptal edilir" dedi.

Özcan'ın açıklamalarını NTV yayınında değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şunları söyledi: "Sadece ÖSYM'nin elinde olması gereken soruların ham hali Türk Eğitim-Sen'in elinde ne geziyor? Cumartesi bir e-mail adresinden soruların dağıtıldığını söylüyorum. Bir YÖK yetkilisi mail adresini alabilir miyiz demiyor. Hotmail uzantılı e-mail adresi incelendiğinde bu sorular dosya olarak o mailde var mı, bu birtakım kişiler tarafından alındı mı, ortaya çıkarılabilir.

Ciddi kopya iddiaları karşısında olayın incelemesini beklerdim. Maalesef inceleme yapılmıyor. Neyi araştırdınız? Ortaya konulan iddiaların ciddiyetle araştırılması lazım. 116 sorunun ÖSYM merkezinden nasıl çıkarıldığının açıklanması lazım. E-mail adresi bellidir. E-mail trafiğiyle soruların nereye kadar gittiği bulunabilir. Bu bulgudan kopya olayına karışmış büyük bir çoğunluk tespit edilebilir. Tespit etitiğimiz e-mail adresine ham soruların 7 Temmuz tarihinden önce servis edildiğini biliyoruz. Bu e-mail adresine savcılar girer ve hotmail sağlayıcılarıyla bağlantı kurarlarsa bu çok kolay tespit edilir."

Koncuk 'organize örgüt' olarak nitelendirdiği kişilerin suistimallerine devam edeceğini, bu yüzden hırsızlığın üstüne gittiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız