ODTÜ'den ulusal programlama yarışması

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Programlama yarışmasında, 17 üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden katılımcılar, en fazla sayıda doğru kodlamayı yapmaya çalışacak.

Haberler Anadolu Ajansı 17.09.2010 - 13:47

Bilgisayar Mühendisliği bölümü tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle 13-18 Eylül günleri arasında düzenlenen Ulusal Programlama Eğitimi (UPEM), Ulusal Yarışma ile sona erecek.

Türkiye'de ilk kez yapılacak programlama yarışmasına aralarında ODTÜ, Koç, Bilkent, Boğaziçi, İTÜ'nün de bulunduğu 17 üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden 120 kişi katılacak.

Üçer kişilik öğrenci gruplarının mücadele edeceği yarışmada, her grup tek bir bilgisayar başında 5 saatlik süre içinde kendilerine verilen programlama sorularından en fazla sayıda doğru kodlamayı yapmaya çalışacak. Yarışma, programlama bilgisinin yanı sıra algoritma bilgisi ve yeni algoritma geliştirebilme yeteneğine dayanacak.

UPEM eğitimi, yarın ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde yapılacak yarışmanın ardından sertifika töreniyle sona erecek.




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız