TÜBİTAK’tan ‘4+4+4’ için 22 çocuk şarkısı

TÜBİTAK, “4+4+4” sistemiyle birlikte ilkokul birinci sınıfa başlayacak 60-72 aylık çocuklar için 22 ayrı çocuk şarkısı hazırlattı.

Haberler NTV Haber 05.09.2012 - 16:19

“4+4+4” ile değişen ilkokul 1. sınıf müfredatına TÜBİTAK’tan da destek geldi.

TÜBİTAK, oyun ağırlıklı bir programın uygulanacağı birinci dönem müfredatına uygun konular içeren "Öt horozum", "arkadaşlık", "okul", "şekiller", "Atatürk", "çubuk kraker", "duygular" ve "hoşgörü'' gibi 22 şarkı hazırladı.

Hayvanları, vücudu, mevsimleri, okulu tanıtan şarkılar, stüdyoda profesyonel sanatçılar tarafından seslendirildi.

TÜBİTAK, 2. dönem müfredatı için şarkı hazırlığını ise sürdürüyor. Ayrıca, ilköğretim öğrencilerine yönelik İngilizce çocuk şarkıları da hazırlanıyor.

Birinci dönem için hazırlanan 22 şarkının Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayının ardından internet üzerinden tüm öğretmenlerin kullanıma açılması planlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız