2018 Nobel Ekonomi ödülünü kazananlar belli oldu

SON DAKİKA HABERİ: 2018 Nobel Ekonomi Ödülü'nü William D. Nordhaus ve Paul M. Romer kazandı.

Haberler ntv.com.tr 08.10.2018 - 13:51

Nobel Ekonomi Ödülü, bu yıl Amerikalı araştırmacılar William D. Nordhaus ve Paul M. Romer arasında paylaştırıldı.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nce Alfred Nobel anısına verilen Sveriges Riksbanks (Merkez Bankası) Ekonomi Bilimleri Ödülü, bu yıl, "iklim değişikliğini uzun vadeli makroekonomik analize entegre” ettiği için William D. Nordhaus ve “teknolojik yenilikleri uzun vadeli makroekonomik analize entegre” ettiği için Paul M. Romer arasında paylaştırıldı.

Akademiden yapılan yazılı açıklamada, "Nordhaus ve Romer uzun süreli sürdürebilir ekonomik büyümenin oluşturulması konusunda zamanımızın en temel ve acil sorunlara hitap eden yöntemler geliştirdiler.” ifadeleri yer aldı.

Amerikalı ekonomist Nordhaus halen Yale Ünivesitesi Ormancılık ve Çevre Bilimleri Fakültesi'nde ekonomi profesörü olarak görev yapıyor. Romer ise New York Üniversitesi Stern Business School’da ekonomi profesörü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız