ABD ekonomisi yüzde 2.6 büyüdü

ABD ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2.6 ile beklentilerin altında büyüdü.

Haberler Anadolu Ajansı 22.12.2010 - 16:37

ABD ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 2,6 ile beklentilerin altında büyüdü. Analistler, ülke ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,7 büyüyeceğini öngörüyordu.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ülke ekonomisi temmuz-eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 oranında büyüme kaydetti. Bakanlık, ekim ayı sonunda açıkladığı tahminlerinde, ülke ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2,5 oranında büyüdüğünü belirtmişti.

ABD'de çekirdek PCE ise yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,5 oranında arttı.

Uzmanlar, söz konusu dönemde çekirdek PCE'nin yüzde 0,8 artmasını bekliyordu.

Ülkede gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,7 oranında büyüdü. Ekonomistler, ülke ekonomisinin bu yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 3,5 oranında büyüyerek, hız kazanacağını tahmin ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız