ABD'de Halkbank kararı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Halkbank davası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Temyiz Mahkemesi Halkbank'ın ülkede yargılanmasının mümkün olduğu yönünde karar aldı.

Haberler NTV Haber 22.10.2021 - 20:45

Halkbank avukatları, Nisan ayında Amerikan Temyiz Mahkemesine davanın düşürülmesi için başvuruda bulunmuştu. Başvuruda bankanın Amerikan yasaları karşısında dokunulmazlığı olduğu dile getirilmişti.

Amerikan 2. Temyiz Mahkemesi bankaya karşı suçlamaların ticari faaliyet istisnası kapsamına girdiğini belirterek, Halkbank'a dava açılabileceği yönünde karar verdi.

HALKBANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank'tan yapılan açıklamada, "Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca New York İkinci İstinaf Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itiraz Mahkeme tarafından reddedilmiştir.

İkinci İstinaf Mahkemesi'nin ret kararının temyiz edilmesi için tüm yasal haklarımız kullanılacaktır." denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız