Bakan Albayrak'tan milletvekillerine ekonomi brifingi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti milletvekillerine ekonomideki gelişmeleri anlattı. Albayrak, Türkiye'nin üreterek ve katma değer oluşturarak büyüdüğünü söyledi ve ekonomideki güçlü toparlanma eğiliminin ekim ayında da sürdüğünü belirtti.

Haberler NTV Haber 04.11.2020 - 12:46

Bakan Albayrak, Bakanlık binasında AK Partili milletvekilleri ile bir araya geldi. Albayrak, pandemi sürecindeki ekonomik gelişmeleri anlattığı toplantıda, Türkiye'nin iyi bir mücadele verdiğini ve sıkıntıların aşıldığını söyledi.

Sanayi üretiminin salgın öncesi seviyesinin de üzerinde yükseldiğini anlatan Albayrak, Mayıs-Temmuz döneminde 1 milyon istihdam oluşturulduğunu kaydetti.

Bakan Albayrak, 2020 Ocak-Eylül döneminde 25,9 milyon ton üretim ile Türkiye'nin, Almanya'yı geride bıraktığını, dünyanın en büyük ham çelik üreticileri arasında 7’nci sıraya yükseldiğini ve Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaştığını anlattı.

Albayrak, milletvekillerinin döviz kurundaki yükselişe ilişkin sorularına ise, "Bütün dünyada böyle. Bu süreçte inişler çıkışlar olabilir. En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek" yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız