Dubai'de borç yapılandırma an meselesi!

Dubai World'ün 26 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmasının an meselesi olduğu belirtildi.

Haberler 03.12.2009 - 13:26

Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said El-Mansuri, Dubai World'ün borçlarını yeniden yapılandırmasının an meselesi olduğunu belirtti.

Ülkenin resmi haber ajansına konuşan El-Mansuri, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai'ye karşı yürütülen karalama kampanyasını eleştirdi.

El-Mansuri, Dubai World'ün borçlarının, Dubai'nin veya Birleşik Arap Emirlikleri'nin ekonomik peformansını etkilemediğini söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini, Dubai'de yaşanan sorunların, küresel finansal sistemde her şeyin yolunda gitmediğini ortaya koyduğunu belirtti.

Roubini, Dubai World'ün finansman sorununun küçük çaplı olmasına rağmen, kredi krizine yol açan zayıflıkların ve dengesizliklerin sürdüğünü gösterdiğini kaydetti.

Dubai World'ün 26 milyar dolarlık borç ödemesini 6 ay ertelemek istemesi piyasalarda dalgalanmaya yol açmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız