Geithner: ABD'de cesaret verici sinyaller var

ABD Hazine Bakanı Geithner, ülke ekonomisinde cesaret verici sinyaller olduğunu söyledi.

Haberler 06.04.2009 - 09:49

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD ekonomisinde cesaret verici sinyaller olduğunu ancak bankacılık ve otomotiv sektöründe güveni sağlamak için yapılması gereken şey olduğunu ifade etti.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan Geithner, şu anki duruma gelmenin uzun zaman aldığını, sorunları aşmak için süreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ekonomi toparlanana kadar işsizliğin artmaya devam edeceğini ifade eden Geithner, mevcut durumda ABD'nin yeni bir ekonomik canlandırma paketine ihtiyaç duyup duymayacağını değerlendiremeyeceği kaydetti.

ABD Hazine Bakanı'nın üzerinde durduğu diğer bir konu bankacılık sektörünün durumu oldu. Geithner, bankaların yeniden kredi verecek hale geldiklerinden emin olmak istediklerini söyledi.

Obama yönetiminin bankalara getirdiği sınırlamaları uygulamayacağı söylentilerini yanıtlayan Geithner, bunun doğru olmadığını kesin bir dille yalanladı. Geithner, yönetim olarak Kongre'nin kararlarını uygulamakla yükümlü olduklarını ve şu an bu yükümlülükleri yerine getirdiklerini söyledi.

ABD hükümetinin devletten yardım alan bankalarda revizyona gitmekten çekinmeyeceğini belirten Geithner, gerekirse yönetim kurullarını değiştirmekten çekinmeyeceklerini ifade etti. Geithner, örnek olarak, Fannie Mae, Freddie Mac ve AIG'de yaptıkları revizyonları gösterdi.

Diğer yandan Geithner, vergi mükelleflerinin parasının bankaların kredi vermesi için kullanıldığı konusunda güvence verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız