Şimşek: Bitcoin'den uzak durun (Lale çılgınlığı nedir?)

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bitcoin'le ilgili olarak "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" açıklaması yaptı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 13.12.2017 - 11:49 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 14:24

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten son dönemde yoğun talep gören Bitcoin'le ilgili uyarı geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Şimşek, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi.

Bu yıl yüzde bin 500'e yakın prim yapan Bitcoin, 16 bin 500 doların üzerinde işlem görüyor. 

Piyasa değeri yaklaşık 250 milyar doları aşan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer, yatırım bankacılığı kuruluşu Goldman Sachs ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bıraktı.

"LALE ÇILGINLIĞI" NEDİR?

Tarihe "lale çılgınlığı" ve "lale balonu" dönemi olarak geçen olay, 1600'lü yıllarda Hollanda'da ortaya çıkmıştı. O dönem, lale soğanı fiyatlarının inanılmaz artışı ve ardından sert düşüşü bu şekilde nitelendirilmişti. Ekonomi çevreleri, son dönemde bitcoinde yaşanan ani yükseliş ve inişleri de lale çılgınlığı yaşanan döneme benzeterek yatırımcıları uyarıyor.

BITCOIN HAKKINDA HER ŞEY

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız