Şimşek: Son çeyrekte büyümeye başlarız

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin son çeyrekten itibaren pozitif büyüme geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 11.09.2009 - 13:10

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'nın Plön kasabasında düzenlenen Küresel Ekonomi Sempozyumunda, Türkiye'nin dünya ekonomisinin beklentilerinin üstünde bir ekonomik toparlanma içinde olduğunu belirterek, bu pozitif sürecin önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini ifade etti.

Türkiye ve dünya ekonomisinde en kötü dönemin geri kaldığının altını çizen Şimşek, Türkiye'nin hane halkının diğer ülkelere göre daha güçlü konumda bulunduğunu, bu nedenle küresel krizden hızlı bir şekilde çıkma ihtimalinin de yüksek olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek, bundan sonraki aylarda ekonomik toparlanmanın kendisini göstereceğini ve 4. çeyrekte de pozitif büyüme olarak ortaya çıkacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız