Trump: Powell ve Fed bir kez daha başarısız oldu

ABD Başkanı Trump, Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimini eleştirerek, “Powell ve Fed’in bir kez daha başarısız olduğunu” söyledi.

Haberler DHA 19.09.2019 - 12:34 Son Güncelleme : 19.09.2019 - 12:36

ABD Merkez Bankası (Fed), dünkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası politika faizini 25 baz puan düşüşle yüzde 1.75-2.0 düzeyine çekti. Bankadan yapılan açıklamada söz konusu kararda “küresel gelişmeler ve yatay enflasyonun” etkili olduğu belirtildi.

Fed açıklaması sonrası resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump, “Jay Powell ve Fed bir kez daha başarısız oldu. Ne cesaret, ne sağduyu, ne de öngörü var! Kötü bir iletişim” dedi.

Bunun yanında Trump, San Diego’da söz konusu faiz kararıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Fed’in “bazı hatalar yaptığını” fakat söz konusu faiz indiriminin “iyi” olduğunu belirtti. Trump, Powell’ın faizleri “çok hızlı yükselttiğini ve çok yavaş düşürdüğünü” vurgulayarak, ABD’nin de Avrupa Birliği ile aynı “avantajlara” sahip olması gerektiğini söyledi. Buna karşılık Trump, işletmelerin “oldukça iyi” durumda olduğunu ve ABD ekonomisi performansının da güçlendiğine dikkat çekerek faiz kararının “o kadar da önemli olmadığını” söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız