ABD Senatosu, yeni sağlık reformunda ilk engeli aştı

ABD Senatosu, Cumhuriyetçilerin Obamacare'i iptal etmeyi hedeflediği yeni sağlık reformu için görüşmelerin başlamasını 51'e karşı 50 oyla kabul etti. Geçtiğimiz hafta ameliyat olan Cumhuriyetçi senatör McCain, oylamaya gelerek eşitliği sağladı. Eşitliği bozan son "evet" oyunu, 'özel oy'la ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence kullandı.

Haberler Anadolu Ajansı 26.07.2017 - 00:13

  • 1
    ABD Senatosu, Cumhuriyetçilerin Obamacare'i iptal etmeyi hedeflediği yeni sağlık reformu için görüşmelerin başlamasını 51'e karşı 50 oyla kabul etti. Geçtiğimiz hafta ameliyat olan Cumhuriyetçi senatör McCain, oylamaya gelerek eşitliği sağladı. Eşitliği bozan son "evet" oyunu, özel oy hakkını kullanan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence kullandı.
  • 2
    ABD Senatosunda, Cumhuriyetçi Parti'nin Obamacare'i iptal edecek Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası (AHCA) tasarısına yönelik görüşmelerin başlanması oylandı.
  • 3
    Cumhuriyetçilerin 52, Demokratların 46 ve Bağımsızların 2 senatöre sahip olduğu 100 sandalyeli Senatoda, görüşmeleri başlatacak ön oylamada 50 "evet" ve 50 "hayır" oyu çıktı.
  • 4
    Geçen hafta beyin kanseri teşhisi konulan ve sol gözünde bulunan kan pıhtısının giderilmesi için ameliyat olan Cumhuriyetçi Senatör John McCain, doktorların itirazlarına rağmen Obamacare’in yürürlükten kaldırılmasını oylamak için ABD’nin başkenti Washington’a geldi. Senato'da ayakta alkışlanarak karşılanan McCain'in oyu, kararda kritik bir rol oynadı. Cumhuriyetçiler McCain'in oyuyla eşitliği sağladı.
  • 5
    ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, sadece eşitlik durumunda sahip olduğu özel oy hakkını kullanarak "evet" oylarını 51'e taşırken, Cumhuriyetçi Parti, böylece Obamacare'in iptali için önemli bir engeli aşmış oldu.
  • 6
    Bu sonuçla Temsilciler Meclisinden mayıs ayı başında geçen AHCA tasarısını görüşmeye açan Senatonun, önerilen değişiklikler sonrasında asıl oylamayı gerçekleştirmesi bekleniyor.
  • 7

    BEYNİNDE TÜMÖR OLDUĞUNU ÖĞRENEN MCCAİN DE OYLAMADA

    Geçen hafta beyninde tümör olduğunu öğrendikten sonra memleketi Arizona'ya dönen 80 yaşındaki Cumhuriyetçi senatör John McCain'in oylamada "evet" diyebilmek için Washington'a dönmesi dikkati çekti. Salona girişinde çok sayıda senatör tarafından ayakta karşılanan McCain, kürsüye gelerek kısa bir konuşma da yaptı. McCain'in oyuyla Cumhuriyetçiler eşitliği sağlamış oldu.
  • 8
    Cumhuriyetçi Parti'den Obamacare'i iptal etmeyi hedefleyen görüşmelerin başlamasına sadece Maine Senatörü Susan Collins ile Alaska Senatörü Lisa Murkowski "hayır" oyu verdi.
  • 9

    TRUMP: CESUR AMERİKAN KAHRAMANI

    Trump, McCain’in doktorların uyarılarına rağmen Washington’a gelip, Cumhuriyetçilerin çoğunluk olmasını sağlayan kritik oyu için McCain’e Twitter’dan şu açıklamalarla teşekkür etti:
  • 10
    “John McCain’in oy vermek için geri dönmesi harika. Cesur Amerikan kahramanı! Teşekkürler John. Obamacare Amerikan vatanlaşlarına işkence etmeye devam ediyor."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız