Atina'nın eski halinden eser yok (Yunanistan'da yeni tedbirler)

Dün Yunanistan'da günlük vaka sayısı yeni bir rekora ulaştı. 24 saatte 1.259 vaka görülen Yunanistan'da bir günde vaka sayısında gözlenen %50'lik artış endişeye neden oldu. Vakaların artışı ve gelen yasaklar Yunanistan'ın yeme içme sektörünü de vurdu. Canlılığı ile kalabalıkları ile bilinen Atina'da eski günlerden eser kalmadı. 
NTV Atina muhabiri Derya Özcan, Yunanistan'da uygulanan yeni corona virüs tedbirlerini ve son durumu yazdı.

Haberler ntv.com.tr 28.10.2020 - 16:16 Son Güncelleme : 28.10.2020 - 16:35

  • 1

    DERYA ÖZCAN / deryaatina@hotmail.com

    Yaz aylarında günlük vaka sayısı tek basamaklı rakamlara inen Yunanistan'da vaka sayısında dün yeni bir rekor yaşandı.

    Günlük vaka sayısı 1.259 olarak bildirildi. Bir günde vaka sayısında gözlenen %50'lik artış endişeleri de beraberinde getirdi.

  • 2
    Öte yandan, Yunanistan'da corona virüs vaka sayıları hızla artarken yeni tedbirler de ard arda geliyor.
  • 3
    Vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde cafe, bar ve restoranlar ancak gece 12'ye kadar hizmet verebiliyor. 12.30'dan sonra ise sokağa çıkma yasağı başlıyor. Sokağa çıkma yasağı sabah beşe kadar devam ediyor.
  • 4
    Yetkililer ve uzmanlar virüsün bulaşmasında özellikle gençlerin kalabalık ortamlarda bulunmasının etkili olduğuna işaret ediyor ve bu nedenle de gençlere kalabalık ortamlardan kaçınmaları için sürekli çağrıda bulunuluyor.
  • 5
    Gece hayatı, eğlenceleri ile ünlü Atina'nın yeme içme sektöründeki işletmeleri ise bu yasakların yol açtığı mali zarardan rahatsız.

    Atina'nın turizm merkezlerinden Akropolis'teki bir restoran sahibi de alınan yeni tedbirlerin sektörü olumsuz etkilediğini anlatıyor.
  • 6
    “Yeni tedbirler sadece bar ve clubları etkilemedi. Onları tamamen mahvetti ama bizi de çok kötü etkiledi. Masalar arasındaki mesafeler, maksimum müşteri sayısı, maske kullanımı gibi tedbirler, insanların yaşadığı korku ve turizmin bu yaz yaşadığı düşüş olumsuz etki yarattı.”

    Yazın kapılarını yabancı turistlere büyük oranda açan Yunanistan'da turizm sektörü de zor günler geçiriyor.
  • 7
    Yılın dört mevsim yabancı turistleri ağırlamaya alışık olan Atina sokaklarında artık eski kalabalıklardan eser yok. Hediyelik eşya dükkanları ise neredeyse günü eli boş kapatıyor.
  • 8
    Başkent Atina'nın kalbindeki Plaka'da yer alan dükkan sahipleri de gidişattan duydukları kaygıyı dile getiriyor.

    “Pandemi bu yıl bizi %100 etkiledi. Turizm neredeyse hiç yoktu, çok azdı. Sorun şu ki gelecek yıl için de endişeliyiz. 2021'in de kötü geçmesinden korkuyoruz. İki yıl üst üste kötü geçmesi ile baş edilebilir mi bilmiyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl işlerimiz %95 düşmüştü.”
  • 9
    Pandemi döneminde hediyelik eşyalar da çehre değiştiriyor. Kupaların, magnetlerin yanında Yunanistan amblemli maskeler yer alıyor.
  • 10
    Okullar ise haftanın beş günü açık ancak öğrenciler okula maske ile gitmek zorunda. Kimi veliler maske uygulamasına tepkili. Çocukları korumak için yeterli olmadığı gibi, başka sağlık problemlerine de yol açabileceği ileri sürülüyor.
  • 11
    Başkent Atina gibi vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde sokağa maskeyle çıkma zorunluluğu bulunuyor. Ancak hükümetin kullanıma soktuğu yeni otobüslere rağmen toplu taşımada yaşanan yoğunluk uzmanları endişelendiriyor.
  • 12
    Vaka sayılarındaki artış bu hızla devam eder ve günlük vaka sayısı 2 bini bulursa tekrar karantina uygulamasına geçilme ihtimalinden söz ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız