Corona virüsüne ilk kez dikkat çeken doktor Li Wenliang hayatını kaybetti

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle dünya genelinde can kaybı 638’e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 31 binin üzerine çıktı. Corona virüsünün son kurbanı ise Corona virüsünün ciddiyetine dikkat çekmeye çalışan 34 yaşındaki doktor Li Wenliang oldu.

Haberler AFP, Reuters, Anadolu Ajansı 07.02.2020 - 14:32 Son Güncelleme : 07.02.2020 - 14:41

  • 1

    Corona virüsünün ciddiyetine dikkat çekmeye çalışan 34 yaşındaki doktor Li Wenliang, corona virüsünden hayatını kaybetti.

    Açıklamayı, Wenliang'ın yattığı Wuhan hastanesi yetkilileri yaptı. 

  • 2

    1 Şubat’ta corona virüsü enfeksiyonu teşhisi koyulan Wenliang, 7 Şubat'ta sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

    Evli ve bir çocuk babası olan Wenliang'ın eşi hamileydi.

  • 3

    Wuhan'da bir hastanede görev yapan Li, 30 Aralık'ta mesajlaşma grubundaki paylaşımında, yeni tip Corona virüsten etkilenen 7 hastanın karantinaya alındığını belirterek salgın tehlikesine dikkati çekmişti.

    Wuhan polisi, söz konusu paylaşımın ardından li hakkında "dedikodu yaymak" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

  • 4

    Li'nin ölümü, Çin’de sosyal medyada en çok konuşulan başlık haline geldi.

    Pekin hükümeti; sosyal medyada virüsle ilgili gerçek bilgileri kamuoyundan gizlemekle suçlanıyor.

    Dünya Sağlık Örgütü de Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Doktor Li Wenliang'ın ölümünden son derece üzgünüz" ifadesini kullandı.

  • 5

    VİRÜS 28 ÜLKEYE SIÇRADI

    Salgın nedeniyle dünya genelinde can kaybı 638’e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 31 binin üzerine çıktı. 

    28 ülkede görülen virüs en son Belçika'nın başkenti Brüksel'de görüldü.

    CORONA VİRÜSÜN YAYILDIĞI ÜLKELERE GÖRE VAKA VE ÖLÜM SAYILARI (İNTERAKTİF HARİTA)

  • 6

    İNGİLTERE'DE ÜÇÜNCÜ VAKA

    İngiltere Sağlık Direktörü Prof. Chris Whitty, yaptığı yazılı açıklamada, "Başka bir hastanın daha yeni tip corona virüsü testi pozitif çıktı. Böylece İngiltere'deki toplam vaka sayısı 3 oldu." ifadesini kullandı. Whitty, ismi ve uyruğu açıklanmayan kişinin virüsü İngiltere'de kapmadığı bilgisini paylaştı.
  • 7
    İngiltere Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki İngiliz vatandaşlarını tahliye etmek için pazar günü ikinci uçağın gönderileceği belirtildi. Çin'in Londra Büyükelçisi Liu Xiaoming, düzenlediği basın toplantısında, İngiltere'nin vatandaşlarından Çin'i terk etmelerini istemesini "aşırı tepki" olarak niteleyerek, "Aşırı tepki göstermenin faydalı olmadığını söyledik. Makul şekilde tepki vermeleri için Dünya Sağlık Örgütünün tavsiyelerini dinlemelerini istedik." dedi.

    Bu arada Air France, Çin'e tüm uçuşlarını askıya alınmasının 9 Şubat'tan 15 Mart'a uzatıldığını duyurdu.
  • 8

    Diğer yandan Çin'de, yeni tip corona virüsü salgınıyla mücadele eden ekiplerden, 10 gün izinsiz çalışan Çinli bir hastane eczacısı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. South China Morning Post gazetesinin yerel basına dayandırdığı haberine göre, Hunan eyaletindeki yerel bir klinikte görevli ekipten 28 yaşındaki Song Yingjie, 25 Ocak'tan itibaren izne ayrılmadan çalışmasının ardından, pazartesi erken saatlerde bir vardiya dönüşü kaldığı yurtta ölü bulundu.

    Asıl mesleği hastane eczacılığı olan, gün içinde hastanede tıbbi malzeme yönetimi ve dağıtımından sorumlu Song'un, yerel sağlık yetkililerince bir otoyoldaki kontrol noktasında şoförlerin ateşini ölçmekle geçici görevlendirildiği ve genellikle geceleri çalıştığı aktarıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız