Donald Trump damadını başdanışman olarak atayacak

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ile evli olan damadı Jared Kushner'ı başdanışman olarak ataması bekleniyor.

Haberler ntv.com.tr 10.01.2017 - 04:36

  • 1
    Trump’ın kızı Ivanka Trump ile evli olan 35 yaşındaki işadamı ve siyasi stratejist, başkanlık seçim kampanyasında kilit bir rol oynamıştı.

    Kushner, şirketlerinde tuttuğu yönetim pozisyonlarından, sahibi olduğu ‘The Observer’ isimli yayından ve diğer organizasyonel mevkilerden etik kurallara uymak sebebiyle istifa etmeyi planlıyor. Kushner yeni pozisyonunda maaş almayı düşünmüyor.
  • 2
    Kushner adına konuşan avukatı müvekkilinin “finansal çıkarları üzerinde doğrudan ve öngörülebilir bir etkisi olacak belirli konulardan" uzak durmayı planladığını açıkladı.

    Emlak yatırımlarıyla tanınan Kushner’ın eşi Ivanka Trump’ın ise resmi bir pozisyon alması beklenmiyor.
  • 3
    Kendisi de bir Yahudi olan Jared Kushner, ABD'nin İsrail politikasına ilişkin danışmanlık yaptığı başkanlık kampanyasında önemli bir rol aldı ve Trump'ın İsrail yanlısı lobi AIPAC'a yaptığı konuşmayı hazırlamasına yardımcı oldu.
  • 4

    Kushner’ın güçlü ticari bağlantıları ve yabancı ülke temsilcileri ile kurduğu ilişkiler vasıtasıyla Trump'ın en önemli danışmanlarından biri olması bekleniyor.

    ABD'deki yasalar, başkanın kontrol ettiği kurumlara aile üyelerini atamasını yasaklıyor. Donald Trump'ın bu yasağı nasıl aşacağına dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.   

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız