Dünyada Gündönümü

Her sene gün uzunluğunun gece uzunluğuna eşit olduğu 21 Haziran ve 23 Eylül tarihlerinde Gündönümünü kutlamak artık bir gelenek haline geldi.

Haberler 21.06.2010 - 19:20

  • 1

    Dünyada Gündönümü

    Her sene gün uzunluğunun en uzun olduğu 21 Haziran tarihinde Gündönümünü kutlamak artık bir gelenek haline geldi. Bu fotoğrafta da İngiltere'de, Stonehenge anıtının etrafında Gündönümü'nün tam olarak gerçekleşeceği sabah saat 04:52'ye çok az kala toplanan insanlar görülüyor. Pagan rahipleri, paganlar ve halktan insanlar mistik taş çemberinin etrafına toplanarak davullar ve tefler çalarak kuzey yarımkürenin en uzun gününü kutluyor.
  • 2

    Dünyada Gündönümü

    Güneş, saatler 04:52'yi gösterdikten dakikalar sonra Stonehenge anıtının arkasından yükseliyor. Bölgeye toplanan 20 bin kadar insan sabaha kadar şarkılar ve danslar eşliğinde bu anı bekledi.
  • 3

    Dünyada Gündönümü

    Güneş doğduktan az sonra insanlar ellerini güneşe doğru yönelterek meditasyon yapıyor.
  • 4

    Dünyada Gündönümü

    Stonehenge anıtı civarında artık güneş doğdu, kutlamalar ise hala devam ediyor.
  • 5

    Dünyada Gündönümü

    Günün doğuşu Bolivya'da da kutlandı ama daha farklı bir şekilde. Başkent La Paz'a 70 kilometre uzaklıktaki Tiwanaku'nun yerlileri doğan güneşi selamlıyor. Gündönümü Kızılderelilerin Yeni Yılı olan Aymara ile aynı zamana denk geliyor.
  • 6

    Dünyada Gündönümü

    New York'un en kalabalık meydanlarından Times'da toplanan insanlar, güneşin doğduğu anda yoga meditasyonuna başlıyor. 'Times Meydanı'nda Gündönümü' isimli etkinlik bu sene 8. kez düzenlendi ve binlerce kişi bu etkinliğe katıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız