Dünyanın en küçük 5 ülkesi | Ülkenin tamamını dolaşmak yarım saat sürüyor!

Yüzlerce milyon insanın yaşadığı, devasa topraklara yayılmış ülkeler kadar dünyada varlığını bilmediğimiz büyüklüğü birkaç futbol sahasını geçmeyen ülkeler de yer alıyor. İşte dünyanın en küçük 5 ülkesi...

Haberler ntv.com.tr 11.07.2023 - 11:23

  • 1

    TUVALU

    Pasifik Okyanusu'nda bulunan dokuz küçük ada, Tuvalu ülkesini oluşturuyor.

    Adalardan en büyüğü olan Funafuti, ülkenin başkenti. 12 bin kişinin yaşadığı ülkede en yüksek yer, deniz seviyesinden birkaç metre yüksekte yer alıyor.

  • 2

    SAN MARINO

    İtalya sınırları içerisinde, Titano Dağı'nda yer alan ülke sadece 61 kilometre kare büyüklüğünde. Ancak yine de kendi uluslararası spor takımları ve eğitimli bir ordusu var.
  • 3

    VATİKAN

    Tıpkı San Marino gibi Vatikan da tamamen İtalya tarafından karayla çevrili. Düzenli bir başkanı, hükümeti ve hatta yerli nüfusu olmadığı için dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha farklı bir düzene sahip. Vatikan, bilindiği üzere Papa tarafından yönetiliyor.
  • 4

    NAURU

    Hawaii ile Avustralya'nın ortasında yer alan ülkenin resmî bir başkenti yok. Bununla beraber, Nauru o kadar küçük bir ülke ki arabayla etrafını dolaşmak ortalama yarım saat sürüyor.

    Nauru'yu ziyaret eden turistler günlerini balık tutarak ve yüzerek geçirebilir zira burada yapacak başka bir şey yok.

  • 5

    MONAKO

    Bu küçük ülkenin sınırları Fransa ile Akdeniz tarafından paylaşılıyor. İtalya'ya olan yakınlığı göz önüne alındığında, Monako halkı hem Fransızca hem de İtalyanca konuşuyor.

    Küçük ama fazlasıyla kalabalık olan ülke; lüks yaşam ve kumarhaneleriyle bolca ziyaretçi çekiyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız