Fransa! Adalet mi, intikam mı?

'Terör ve suikast girişimi' suçlamasıyla 29 yıldır Fransa'da tutuklu bulunan Lübnan vatandaşı George Abdullah'ın destekçilerinden protesto.

Haberler 06.11.2013 - 04:37

  • 1

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

    'Terör ve suikast girişimi' suçlamasıyla 29 yıldır Fransa'da tutuklu bulunan Lübnan vatandaşı George Abdullah'ın destekçileri, Fransa Cumhurbaşkanı François Holande'ın hayat arkadaşı Valerie Trierweiler'in ziyaretiyle eş zamanlı protesto gösterisi düzenledi.
  • 2

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

    Abdullah'ın destekçileri, Frankofoni Kitap Fuarı'na katılmak için başkent Beyrut'a gelen Trierweiler'ı, protesto gösterisiyle karşıladı.
  • 3

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

    Fuarın düzenlendiği kompleksin önünde toplanan grup, tutuklu Lübnan vatandaşının resimlerini ve üzerinde 'Fransa! Adalet mi, intikam mı?" yazılı dövizler taşıdı, Abdullah'ın serbest bırakılmasını talep etti.
  • 4

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

    Lübnan Komünist Partisi üyesi olan ve 1978'de İsrail'in Lübnan'ı işgal etmesi üzerine Filistin direnişi saflarına katılan George Abdullah, "terör eylemleri düzenleme, Fransız ve İsrailli diplomatlara suikast girişiminde bulunma" suçlamasıyla 1984'te tutuklanmış, 1999 yılında yaş haddinden şartlı tahliye hakkı kazanmasına rağmen serbest bırakılma talebi Fransız yargı makamları tarafından reddedilmişti.
  • 5

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

    Uzun süredir Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliği ve Fransa'ya ait kurumların önünde eylem düzenleyen destekçiler ise Lübnan hükümetinin rolünü üstlenebilmesi için geçen ocak ayında faaliyetlerini askıya aldıklarını açıklamıştı.
  • 6

    Fransa! Adalet mi, intikam mı?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız