Gelecek için yeni umut: İkiz Sumatra kaplanları doğdu

Vahşi doğada sadece 350 tane kaldığı düşünülen Sumatra kaplanları, dünyadaki en nadir hayvan türleri arasında yer alıyor. İngiltere'deki bir hayvanat bahçesinde doğan ikiz Sumatra kaplanları ise nesli kritik derecede tehlike altında olan bu tür için yeni umutlar doğurdu. 

Haberler ntv.com.tr 17.02.2023 - 14:49

  • 1

    İngiltere'de yer alan Chester Hayvanat Bahçesi'nde iki Sumatra kaplanı yavrusu doğdu.

  • 2

    Sevimli yavrular 7 Ocak'ta doğdular ve o zamandan beri  hayvanat bahçesinde ebeveynleri Kasarna ve Dash ile vakit geçiriyorlar. 

  • 3

    "HAYATİ BİR ADIM"

    Chester Hayvanat Bahçesi Etobur Ekip Yöneticisi Dave Hall, "İki sağlıklı Sumatra kaplanı yavrusunun daha dünyaya gelmesi, bu inanılmaz hayvanları korumaya yönelik uzun vadeli çabalarda hayati bir adımdır. Bu ikizlerin  türlerin ıslah programına önemli bir katkıda bulunacağını umuyoruz." diye konuştu. 

  • 4

    Diğer taraftan, hayvanat bahçesi yetkilileri, yavruların cinsiyetlerini teyit etmek ve onlara isim vermek için dışarı çıkabilecek yaşa gelmelerini bekleceklerni aktardı. 

  • 5

    SUMATRA KAPRANLARI HAKKINDA

    Sumatra kaplanı (lLatince: Panthera tigris sumatrae), Endonezya'nın Sumatra adasına özgü bir kaplan alt türüni oluşturuyor. Erkekleri 100 ila 140 kg , dişileri  ise 75 ila 110 kg  arasında olan bu hayvanlar, ayrıca kaplanlar ailesinin en küük üyeleri...
  • 6
    Sumatra kaplanları, vahşi doğada yalnızca tahminen 300-350 birey kaldığı için nesilleri  kritik derecede tehlikede olan türler arasında yer alıyor. Habitat kaybı, avlanma ve insan-kaplan çatışması, hayatta kalmalarına yönelik ana tehditler arasında yer alıyor.
  • 7
    Sumatra kaplanlarını ve yaşam alanlarını korumak için,  kaçak avlanmaya karşı önlemler alınıyor ve özel  koruma çabaları gerçekleştiriliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız