Hindistan ve Bangladeş’te sel: En az 59 ölü

Hindistan ve Bangladeş'te şiddetli muson fırtınalarının neden olduğu yıldırım çarpmaları ve toprak kaymalarında en az 59 kişinin öldüğü açıklandı. Milyonlarca insan ise aşırı hava olayları nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Meteoroloji, selin gelecekteki birkaç gün içinde daha da kötüleşmesinin beklendiği konusunda uyardı.  Bangladeş hükümet yetkilileri, son sel felaketini ülkede 2004'ten bu yana yaşanan "en kötü sel" olarak nitelendirdi.

Haberler ntv.com.tr 20.06.2022 - 12:23

  • 1

    Bangladeş’te geçen hafta boyunca aralıksız devam eden yağmurlar, ülkenin kuzeydoğu bölgesinin geniş alanlarını sular altında bıraktı ve komşu Hindistan'daki dağları aşan şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle daha da şiddetlendi.

  • 2

    Ülkedeki okullar derme çatma barınaklara dönüştürüldü ve yükselen sular nedeniyle komşu topluluklarla bağlantısı kesilen haneleri tahliye etmek için birlikler görevlendirildi. AFP’ye konuşan ve ailesi Bangladeş'in Companiganj köyünde yaşayan Lokman, "Erken saatlerde bütün köy sular altında kaldı ve hepimiz mahsur kaldık" dedi. 

  • 3

    23 yaşındaki bir kadın ise "Bütün gün evimizin çatısında bekledikten sonra bir komşu bizi botla kurtardı. Annem hayatı boyunca hiç böyle sel görmediğini söyledi" dedi.

  • 4

    1,8 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ

    Pakistan'ın komşusu Hindistan'ın Assam eyaletinde ise  beş gün boyunca aralıksız devam eden sağanak yağışların ardından, 1,8 milyondan fazla insan selden etkilendi.

  • 5

    Assam eyaletinin Başbakanı Himanta Biswa Sarmai bölge yetkililerine selden etkilenenlere "gerekli tüm yardımları" sağlama talimatı verdiğini söyledi. 

  • 6

    Öte yandan, bu haftaki yağmurlar Bangladeş'in Sylhet bölgesi, Mayıs ayı sonlarında en az 10 kişinin öldüğü ve dört milyon kişinin etkilendiği yaklaşık yirmi yıldaki en kötü sel felaketinden hala kurtulurken geldi.

  • 7

    Yetkililer, bölgede yaklaşık 3,1 milyon kişinin yerinden edildiğini ve bunların 200 bininin şu anda daha yüksek yerlerdeki derme çatma sığınaklara yerleştirildiğini söyledi. 

  • 8
    Mevsimsel muson yağmurları, Güney Asya'da her yıl ölümlere ve yıkıma neden oluyor. Uzmanlar, söz konusu aşırı hava olaylarını,  tek başına hava olaylarını küresel ısınmaya bağlamamakla birlikte, özellikle alçak ve yoğun nüfuslu ülkelerde daha fazla felakete yol açabileceği konusunda uyarıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız