İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri hedef aldı: BM ve AB'den çatışmalara ara verilmesi çağrısı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 37 gündür devam ediyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 11 bin 180'e çıkarken, İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde sivillerin son sığınağı olan hastaneleri de kuşatma altına aldı. Birleşmiş Milletler ortak açıklamayla, Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu. Çağrının ardından Avrupa Birliği de Gazze'de çatışmalara derhal ara verilmesi ve insani koridorların oluşturulması çağrısında bulundu.

Haberler ntv.com.tr 12.11.2023 - 21:49 Son Güncelleme : 12.11.2023 - 21:57

  • 1

    İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 180'e çıkarken, İsrail tankları, Gazze'deki hastanelerin kapısına dayandı.

    Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi yerleşkesinde yoğun bakım ünitesi, ameliyathane binası ve doğumhaneyi hedef aldığını duyurdu.

  • 2
    Açıklamada, yoğun bakımda olan bir hasta ile prematüre 2 bebeğin hayatını kaybettiği, ameliyathanelerde hizmetin durması nedeniyle 5 yaralının da yaşamını yitirdiği belirtildi.

    İsrail askerlerinin, hastane binasından çıkan bazı Filistinlileri doğrudan hedef aldığı, sağlık ekiplerinin yoğun saldırılar nedeniyle müdahale edemediği aktarılan açıklamada, İsrail'in hareket halindeki her şeyi hedef aldığı bildirildi.

    Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun, aralıksız saldırdığı Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi ile çeşitli hastanelerin çevrelerini kuşatma altında tuttuğunu belirtiyor.
  • 3

    Son 3 günde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm hastaneler top ve havan mermilerine hedef olmuş, enerji kesildiği için ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri çalışmayı durdurmuştu.

    Bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi ile Kudüs Hastanesi'ne sadece birkaç yüz metre mesafede konumlanan İsrail tankları kuşatma için hazır beklerken, hastane ve çevresinde sıvak çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

  • 4
    Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü bölgedeki personelleri ile artık iletişim kuramadıklarını açıkladı.
  • 5

    37 BEBEK NAKLEDİLECEK

    Gazze Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesinde tıbbi bakıma ihtiyaç duyan 2 bebeğin elektrik kesintisi yüzünden öldüğünü, 37'sinin ise risk altında olduğunu duyurmuştu.
  • 6
    İsrail, uluslararası kamuoyunda artan tepkiler üzerine bebeklerin başka bir yere nakline yardım edeceklerini açıklamıştı.
  • 7
    İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, talebin Şifa Hastanesi'ndeki doktorlardan geldiğini, bebeklerin güvenli bir tesise götürüleceğini söylemişti.
  • 8
    Ancak Hagari, İsrail askerinin nakil operasyonunda tam olarak nasıl rol üstleneceğine dair ayrıntı vermemişti.
  • 9

    KONUŞMASININ HASTANELER İLE İLGİLİ BÖLÜMÜNÜ İNGİLİZCE YAPTI

    Sözcü Hagari'nin günlük basın brifinginde sıradışı bir an da yaşandı. Hagari, İbranice başladığı konuşmasının hastanelerle ilgili bölümünü İngilizce yaptı.

  • 10
    Bu tercih, dünya başkentlerinden artan tepkiye yanıt verme isteği olarak yorumlandı. Nitekim Hagari de konuşmasının İngilizce bölümüne "dünyanın bunu bilmesini istiyorum" diyerek başladı.
  • 11

    BM'DEN UYARI

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail güçlerinin saldırıları sonucu hizmet dışı kalan Şifa Hastanesinde kuvözdeki bebeklerin ölmesinden endişe duyduğunu bildirdi. İsrail'in saldırılarından dolayı Gazze'deki Şifa Hastanesinde elektriğin kesilmesi dolayısıyla erkendoğanların kuvözlerinde öldüğüne dair haberler nedeniyle "son derece endişeli" olduğunu vurgulayan Russell, "Hastaneler korunmalıdır! Çocuklar korunmalıdır!" ifadesini kullandı.
  • 12

    BM'DEN ULUSLARARASI EYLEM ÇAĞRISI

    Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları ise Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu.

    Ortak açıklamada, "Gazze'deki hastanelerin, ölüm, yıkım ve çaresizliğin yaşandığı alanlara dönüştürülmesine dünya sessiz kalamaz." ifadeleri yer aldı.

  • 13

    HAMAS, REHİNE MÜZAKERELERİNİ ASKIYA ALDI

    Öte yandan Reuter'a konuşan Filistinli bir yetkili, Hamas'ın İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları nedeniyle rehine müzakerelerini askıya aldığını açıkladı.
  • 14

    AB'DEN ÇATIŞMALARA ARA VERİLMESİ ÇAĞRISI

    Avrupa Birliği Gazze'de çatışmalara derhal ara verilmesi ve insani koridorların oluşturulması çağrısında bulundu
  • 15
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız