Küba'ya akın başlıyor

ABD ile ilişkilerin ısınması iyiye işaret olsa da Küba, Soğuk Savaş dönemi düşmanından gelecek turist dalgasına hazırlanırken temkinli davranıyor.

Haberler National Geographic 04.10.2016 - 11:43 Son Güncelleme : 04.10.2016 - 11:54

  • 1
    Bir garabet, bir işaret, gelmekte olan değişikliklerin devasa sembolü: Mayıs ayında, yaklaşık kırk yıldır ilk kez bir Amerikan tur gemisi Havana Körfezi’ne giriş yaptı.
  • 2
    Havana’nın eski binaları, içerideki yaşama nadiren göz atan turistlerin beğenisini topluyor. Buradaki birçok yapı gibi, Caridad Gonzalez’in 82 yaşındaki annesi ve diğer aile bireyleriyle birlikte yaşadığı iki katlı bina da korkunç tamirat gerektiriyor. Binanın bir bölümünün çökmüş olması şehirde sıradışı bir durum değil. 
  • 3
    Sınırlı internet, kısa süre öncesine kadar Kübalılar için büyük bir sıkıntı kaynağıydı. Artık tüm belediyeler, saatli erişim kartı olan herkese Havana’daki bu meydanda olduğu gibi sıcak nokta hizmeti veriyor. Tanesi iki dolara satılan kartlar devlet maaşıyla geçinenler için hâlâ pahalı ama buna rağmen dış mekânlar, özellikle iş saatleri sonrasında insan kaynıyor. 
  • 4
    ABD ambargosunun Küba’ya geleneksel turizmin girişini engellediğini söyleyen Kübalı mimar Miguel Coyula, “Turizm iki tarafı keskin bıçak,” diye konuşuyor. “Şu anda gelenler anlamak istiyor,” diyor. “Ama herkes geldiğinde, bu durum değişecek. Bundan korkuyorum.” 
  • 5
    Sokakta Kübalılarla karşılaşmanın etkisinden hâlâ kurtulamamış bir yolcu, “New Yorklu olduğunuzu söylüyorsunuz, ‘Amerika!’ diyerek size sarılıyorlar,” diye anlatıyor. AdoniaHavana Körfezi’nden ayrılırken, Küba’nın neredeyse ulusal marşı haline gelen 1930’ların halk şarkısı “Guantanamera”yı öğrenmeye kararlı.  

    Devamını National Geographic Türkiye’nin Ekim 2016 sayısında veya iPad/iPhone edisyonlarında okuyabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız