Maden faciası dünyada birinci haber

Maden faciası dünyada birinci haberSoma'da 282 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası dünya basında birinci haber olarak yer aldı. BBC, Soma faciası sonrası AKP hükümetinin protesto edildiğini yazarken, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, Şimdiye kadar Türkiyedeki hiçbir iş kazasında Somadaki kadar çok insan ölmemişti" değerlendirmesi yaptı.

Haberler 15.05.2014 - 10:47

  • 1

    TÜRKİYE'NİN ACISI BİRİNCİ HABER

    Soma'da 284 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası dünya basında birinci haber olarak yer aldı. BBC, Soma faciası sonrası AKP hükümetinin protesto edildiğini yazarken, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, “Şimdiye kadar Türkiye’deki hiçbir iş kazasında Soma’daki kadar çok insan ölmemişti" değerlendirmesi yaptı.
  • 2

    BBC: İLÇEYE GELEN ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ

    İngiliz yayın kuruluşu BBC, ana haber bülteninde ilk haber olarak verdiği Soma faciası ile ilgili AKP hükümetinin protesto edildiğini söyledi. BBC, son olarak 284 olarak açıklanan ölü sayısının giderek artması ile ülke tarihinin en büyük maden faciasının yaşandığını ve Soma'daki maden kazasının ardından ilçeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto edildiğini aktardı.
  • 3

    BBC: İLÇEYE GELEN ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ

    Protestocuların AK Parti Soma İlçe Teşkilatı binasına saldırdığını, İstanbul ve Ankara'da da hükümet karşıtı protestoların düzenlendiğini yazan BBC, Ankara'da 800'e yakın protestocunun üniversiteden Enerji Bakanlığı'na yürüdüğünü duyurdu.
  • 4

    DER SPIEGEL: BU İŞİN FITRATINDA KAZA VAR

    Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında Soma'da 282 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya geniş yer verdi. Başbakan Erdoğan'ın "Bu işin fıtratında kaza var" sözünü manşetine taşıyan Der Spiegel, Erdoğan'ın kazayı 19 yüzyılda yaşanan maden kazalarıyla karşılaştırmasının da öfkeye neden olduğunu yazdı. Haberde, AK Parti'nin muhalefetin Soma madenleriyle ilgili araştırma önergesini de, iki hafta önce engellediği belirtildi.
  • 5

    FRANKFURTAR RUNDSCHAU: ÜST MAKAMIN ONAYI OLMADAN İHALE KAZANILMIYOR

    Alman Frankfurtar Rundschau gazetesi de, Soma'daki maden faciasına şu sözcüklerler yer verdi: “Daha bundan iki hafta önce muhalefet partileri Soma’daki kömür ocaklarının durumuna ilişkin olarak bir araştırma önergesi vermişler, ancak muhafazakar-İslamcı AKP önergeyi reddetmişti. Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, muhalefetin ve sendikaların ülkedeki iş güvenliğinin yetersiz olduğu yönündeki uyarılarını mevcut iş yasalarına ve Allah’ın korumasına havale etmişti. Eğer Soma’daki ocakları işleten firmalar hakkındaki suçlamalar doğrulanacak olursa, bunun sonuçları Erdoğan’ı yolsuzluk skandallarından daha büyük bir baskı altına alacaktır."
  • 6

    FRANKFURTAR RUNDSCHAU: ÜST MAKAMIN ONAYI OLMADAN İHALE KAZANILMIYOR

    "Türkiye’de hiçbir kimsenin en üst makamın onayını almadan ihale kazanamadığı bilindiği içindir ki, bu konudaki her ihlal dönüp şefin ta kendisini bulacaktır. Yolsuzluklar, Erdoğan’ın seçmenini pek ilgilendirmedi, ama işçilerin ölümü konusunda öyle olmayacaktır.”
  • 7

    FAZ: SİYASETİN İNANDIRICILIĞINI SARSAN ŞOK

    Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung da, Türkiye'nin en büyük iş kazasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek şu görüşe yer verdi: “Şimdiye kadar Türkiye’deki hiçbir iş kazasında Soma’daki kadar çok insan ölmemişti. Bu facia ülke için sadece duyguları değil, siyasetin inandırıcılığını da sarsan bir şok! Türkiye sadece on yıllık bir sürede kişi başına düşen geliri üçe katlasa da, bunun çağrıştıracağı kadar büyük bir ilerleme kaydedemediği bir çırpıda görülmüş oldu."
  • 8

    FAZ: SİYASETİN İNANDIRICILIĞINI SARSAN ŞOK

    "Ülke, etkileyici büyüme rakamlarıyla gerçi hızlı bir şekilde orta gelirli bir ülke haline geldi. Ama yine de iş güvenliğinin de dahil olduğu gerçek bir refah sunamadı. Buna ulaşmak için kurumlara, standartlara ve sadece yasalarla oluşturulamayacak bir düşünce tarzına ihtiyaç var. İş güvenliğinin sağlanması işte bu kıstaslardan biri.”
  • 9

    SUDDEUTSCHE ZEITUNG: SOMA ÖLÜMLE ÖZDEŞLEŞTİ

    Alman Süddeutsche Zeitung'un internet portalında “Soma Ölümle Özdeşleşti” başlıklı haber-analizde şu satırlar dikkat çekti: “Kaç madenci daha toprak altında? Kimse bunu bilmiyor. Şimdiye kadar 230 ceset çıkartıldı. Erdoğan hükümeti Soma’daki olayları kaderin sonucu bir facia olarak görüyor. Ancak kömür madenindeki facia tamamen beklenmedik bir olay da değildi… .
  • 10

    SUDDEUTSCHE ZEITUNG: SOMA ÖLÜMLE ÖZDEŞLEŞTİ

    "Zonguldak ve çevresinde meydana gelen facialara ilişkin olarak da Başbakan Erdoğan ‘kader’den söz etmiş ve bölge insanının bu tür kazalara alışkın olduğunu belirtmişti. Bundan dört yıl önce meydana gelen grizu patlaması dolayısıyla bu konuda yoğun eleştiri toplamıştı ve görünen o ki gittikçe daha az sayıda insan olayları bu tarzda yorumlamayı kabule yanaşıyor.”
  • 11

    SKYNEWS: 100'DEN FAZLA MADENCİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

    İngiliz SkyNews televizyonu da, geniş yer verdiği Soma'daki maden faciası haberinde 274'e yükselen ölü sayısının yanı sıra 100'den fazla kişinin de kurtarılmayı beklediğini aktardı.
  • 12

    SKYNEWS: 100'DEN FAZLA MADENCİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

    SkyNews, ölü sayısının artmasıyla hükümet aleyhine protestoların da düzenlendiğini kalabalıktaki birçok insanın hükümete kızgınlığını gösterdiğini ifade etti.
  • 13

    GUARDIAN: ÜÇ GÜNLÜK YAS

    İngiliz The Guardian gazetesi, üç günlük ulusal yas ilan edilen Türkiye'de facianın ardından ölü sayısının giderek arttığını yazdı.
  • 14

    INDEPENDENT: ÜLKENİN EN BÜYÜK KAZASI

    İngiliz Independent gazetesi de, ölü sayısının 274'e yükselmesi ile Soma'daki facianın ülkenin en büyük maden kazası olduğuna vurgu yaptı.
  • 15

    INDEPENDENT: ÜLKENİN EN BÜYÜK KAZASI

    Gazete, halen siyasi tansiyonun yüksek olduğu Türkiye'de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte hükümet aleyhine protestoların düzenlendiğini Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın madeni ziyareti sırasında da halk arasında gerginliğin yaşandığını yazdı.
  • 16

    FT: CHP'NİN ÖNERGESİNE VURGU

    İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, CHP'nin iki hafta önce Soma'daki maden kazaları ile ilgili TBMM'ye verdiği önergenin reddedildiğine vurgu yaparak, felaket ile birlikte siyasi bir kavganın da ateşlediğine dikkat çekti.
  • 17

    WALL STREET JOURNAL: GÜVENLİĞİN KORKUNÇ YÜZÜ

    Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal gazetesi de, kazanın, Türkiye'nin halk sağlığı ve güvenliği kayıtlarının korkunç yüzünü ortaya çıkarmasının yanında, ülkenin ilk başkanlık seçimlerine üç ay gibi kısa bir zaman kala hükümete karşı öfkeyi şiddetlendirdiğini ileri sürdü.
  • 18

    NEW YORK TIMES: FACİANIN NEDENİ BİLİNMEK İSTENİYOR

    Amerikan New York Times gazetesi, 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarının ise facianın nedenini bilmek isterken ülke genelinde de protestoların düzenlendiğini yazdı.
  • 19

    FOXNEWS: SOMA'DA PROTESTO

    Amerikan Fox televizyonu madencilerin hayatını kaybettiği Soma'da protestoların düzenlendiğini duyurdu. Fox News, Başbakan'ın Soma'yı ziyareti sırasında protesto edildiğini ve protestocu bir grubun madenin işletmeciliğini yapan Soma Holding'in İstanbul'daki merkez binası önünde toplandıklarını aktardı.
  • 20

    GENERAL-ANZEIGER: GENÇ KUŞAK SİNEYE ÇEKMEK İSTEMİYOR

    Bonn’da yayımlanan General-Anzeiger gazetesi, Soma'da şu ana kadar 282 işçinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin yorumunda şu görüşlere yer verdi:
  • 21

    GENERAL-ANZEIGER: GENÇ KUŞAK SİNEYE ÇEKMEK İSTEMİYOR

    “Bu konuda eğer bir zerre ümit varsa, o da genç kuşak Türklerden gelen tepkilerdir. Bu kuşak Soma’daki türden kazaları kader olarak algılayıp sineye çekmek istemiyor. Ve facianın hemen ardından düzenledikleri gösteriler ve protesto yürüyüşleri ile kendilerini ve ülkenin diğer vatandaşlarını, devlet önlem almadığı sürece aç gözlü firmalara kurban etmeyeceklerini göstermiş oldular.”
  • 22

    DIE WELT: ERDOĞAN İÇİN İŞ KAZALARI NORMAL

    Alman Die Welt gazetesinin internet portalında, “Erdoğan İçin İş Kazaları Normal” başlıklı makalede, maden faciasının ardından Türkiye'de durumun yine 2013 yaz aylarına dönüştüğüne dikkat çekildi. Düzenlenen gösterilere ve ortaya çıkan öfkeye, polisin göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdiğini belirten gazete, “Erdoğan ise iş kazaları konusunda ‘tuhaf' konuşmalar yapıyor” diye yazdı.
  • 23

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 24

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 25

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 26

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 27

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 28

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 29

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 30

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 31

    Maden faciası dünyada birinci haber

  • 32

    Maden faciası dünyada birinci haber

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız