Putin kuşağı

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından 25 yıl sonra, pek çok Rus genci eski dönemin istikrarlı yapısına özlem duyuyor ve milliyetçi devlet başkanlarını kahraman olarak görüyor.

Haberler National Geographic 03.12.2016 - 15:11

  • 1
    Kirill Vselensky, Moskova’da bir binanın pervazına çıkmış, Dima Balashov da fotoğrafını çekiyor. 24 yaşındaki bu gençler yüksek yerlere çıkma tehlikesini göze alıp yeteneklerini Instagram’da sergiliyorlar.
  • 2
    27 yaşındaki girişimci Radik Minnakhmetov, ofisinde dikkat çekici bir şekilde sergilenen Putin portresini düzeltiyor. Yanında, Moskova’nın yaklaşık 700 kilometre doğusundaki Tataristan’ın devlet başkanının resmi duruyor. Minnakhmetov, 24 yaşında Tataristan’ın başkenti Kazan’a inşa edilen fütürist stadyumun başına geçmiş. 
  • 3
    Alexander ve Victoria Khlynin, Moskova banliyölerinden birindeki dairelerinde kostümlü oyunlar hazırlayarak günlük hayatın monotonluğundan uzaklaşıyor. 28 yaşındaki bankacı ve 25 yaşındaki içmimarın birçok değişik hayvan kostümü var. 1990’ların kaotik ortamı ve Vladimir Putin döneminin konformist yapısının şekillendirdiği birçok Rus genci, istikrarlı bir iş ve aile arayışında.
  • 4
    Moskova’ya 150 kilometre uzaklıkta düzenlenen ve birkaç gün süren müzik festivali Wild Mint’e 36 binden fazla müziksever akın ediyor. Gece yarısı üçlere kadar devam eden konserleri dinlemek için çadırlarda geceliyorlar. Bu yılın gözde katılımcıları arasında eski moda değer yargıları üzerine şarkılar söyleyen popüler Rus grubu Accident ve Beyrut’tan gelen Wanton Bishops vardı.
  • 5
    Rus gençleri -okullarının tatile girmesini kutlayan bu gençler gibi- Sovyetler Birliği dağılıp da Vladimir Putin'in başa geçtiği bir dönemde büyüdü. Ülkelerini gelecekte nereye taşıyacaklarıysa henüz bir soru işareti.
  • 6
    Yedi milyondan fazla Instagram takipçisi olan 29 yaşındaki televizyon dizi oyuncusu Nastasya Samburskaya (@samburskaya) Rusya’nın en ünlü sosyal medya yıldızlarından. Yine de pek çok Moskovalı gibi o da küçük bir dairede yaşıyor. Diğer pek çok ülkedeki gençler gibi Rus gençleri de akıllı telefonlarını ellerinden düşürmüyor.
  • 7
    Volga kıyısında, nüfusunun yarısı etnik Rus yarısı Tatarlardan oluşan Kazan’daki Muhammadiye medresesinde öğrenciler teneffüste. Tatarların çoğu Müslüman. Rusya’daki en yaygın ikinci din olan İslam dinine inananlar nüfusun yüzde 7’sini oluşturuyor. Bu okulda din, beşeri bilimler, dilbilim ile Tatar tarihi ve kültürü öğretiliyor.
  • 8
    Moskova Teknoloji Akademisi’nin İlahiyat Fakültesi öğrencileri Yeni Ahit, kilise müziği ve benzeri konularda eğitim görüyor. Komünistlerin şiddetle bastırdığı Rus Ortodoks Kilisesi, Putin döneminde yeniden canlandı. Putin ulusu eski görkemine yeniden kavuşturma girişimi çerçevesinde Kilise’yi yandaşı olarak görüyor.
  • 9
    Moskova’nın 285 kilometre kuzeydoğusundaki Nikolskoye’de gençler, “Köy Günü” kutlamaları öncesinde eğlencenin zor bulunduğu yerlerde yaşayan tüm gençler gibi birlikte vakit geçirip flörtleşiyor. Kısa süre önce başlayan sıkıntılı döneme kadar ülkenin petrol odaklı ekonomisi hızla gelişmiş ve Rus gençleri yüksek maaşlı işler bulabilmek için kentlere akın etmişti.
  • 10
    Muhalefet partisi Öteki Rusya taraftarları Moskova’da bir gösteride üzerinde partinin amblemi el bombası olan kolluklar ve bayraklarla. Yasaklanan aşırı milliyetçi bir siyasi partinin üyeleri tarafından 2010 yılında kurulan Öteki Rusya, Putin hükümeti tarafından tanınmıyor.  
  • 11
    Bir spor ve askerlik kampında, paraşütçü birliği 10 yaşındaki küçük çocuklara silah tutmayı öğretiyor. Putin, Çeçenistan’daki isyancıları bastırmak, Kırım’ı almak, Ukrayna’yı işgal etmek ve Suriye’ye karışmak yoluyla, Rusların ülkelerinin askeri gücüne olan inancını tazeledi. 

    Devamını National Geographic Türkiye’nin 2016 Aralık sayısında veya iPad/iPhone edisyonunda okuyabilirsiniz.

     
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız