Şili'de yağışlar üçte bir seviyesine düştü, kuraklık kırıp geçiriyor 

Güney Amerika ülkesi Şili’nin başkenti ve en büyük şehri Santiago, azalan yağış seviyeleri nedeniyle büyük bir kuraklıkla mücadele ediyor. Ülkede Haziran ve Ağustos ayları arasında yaşanan kış aylarında yağış seviyelerinin normal seviyenin üçte biri seviyesine düştüğü belirtilirken, Bilim Bakanı Andres Couve, iklim değişikliği nedeniyle su rezervlerindeki sürekli düşüşün artık "ulusal bir öncelik" olduğunu söyledi.

Haberler ntv.com.tr 11.08.2021 - 10:52 Son Güncelleme : 11.08.2021 - 11:46

  • 1

    Kış aylarının yaşandığı Güney Amerika ülkesi Şili’de düşen yağış seviyeleri ülke başkenti Santiago’da büyük bir kuraklık yaşanmasına neden oluyor.

  • 2

    Normal şartlar altında ülkede Haziran ila Ağustos ayları arasında yaşanan kış mevsiminin yağışlı olduğu belirtilirken, bu sene yaşanan büyük kuraklık nedeniyle tarım arazilerinin kuruduğu ve hayvanların susuz kaldığı aktarıldı.

  • 3

    Yaşanan yağış azlığı nedeniyle şehirde yükselen ve genel olarak karla kaplı olan And Dağları’nın kuraklık yaşadığı belirtilirken hükümet yetkilileri, ülkede ve özellikle Santiago’da yaşanan sahnelerin küresel ısınmanın açık kanıtı olduğunu söyledi.

  • 4

    Şili Meteoroloji Servisi de geçtiğimiz gün yayımladığı verilerinde, Santiago hava istasyonunda kaydedilen yağış miktarının, normal seviyenin üçte biri oranına düştüğünü belirtti.

    Şehirde geçen yıl 180 mm yağış görüldüğünü aktaran servis, şehir ortalamasının 252 mm olduğunu, bu kış ise şimdiye kadar 78 mm yağış görüldüğünü açıkladı.

  • 5

    Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bilim Bakanı Andres Couve, iklim değişikliği nedeniyle su rezervlerindeki sürekli düşüşün artık "ulusal bir öncelik" olduğunu söyledi.

  • 6

    Bakan Couve, hükümetin suyun korunması ve depolanması için su yönetimi konusunda bir bilim insanı çalışma grubu ile bir iklim değişikliği gözlemevi kurarak krizi ele aldığını da sözlerine ekledi.

    Couve, "Zaten çok büyük kanıtlarımız var ve bu iklimsel kanıtlar" derken, “Yağmurda çok önemli bir düşüş görüyoruz ve bu da su kıtlığına neden oluyor" diye konuştu.

  • 7

    Bayındırlık Bakanı Alfredo Moreno, Santiago'ya su sağlayan iki nehir olan Mapocho ve Maipo’da Şili tarihinin en kurak yılı olan 2019'da olduğundan daha kuru olduğunu söyledi.

  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız