Vezneciler'deki bombalı saldırıya dünyadan tepkiler

İstanbul'daki bombalı saldırıya dünyadan tepkiler geldi.

Haberler ntv.com.tr 08.06.2016 - 06:13 Son Güncelleme : 08.06.2016 - 06:17

  • 1

    İstanbul'daki bombalı saldırıya dünyadan tepkiler geldi.

    Beyaz Saray, saldırıyı kınadığını açıklarken avrupalı liderlerden de “Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız” mesajı geldi.

    BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI

  • 2
    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı Mark Stroh, ABD'nin polisi hedef alan terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını söyledi.
  • 3
    Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

    Toner, "Fatih'teki terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz ve yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz. NATO müttefikimiz ve IŞİD karşıtı koalisyonun değerli üyesi Türkiye ile teröre karşı ortak mücadelede güçlü desteğimizin devam edeceğini bir kez daha yineliyoruz" dedi.
  • 4
    Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Terör karşısında Almanya olarak her zaman Türkiye'nin yanındayız" açıklamasında bulundu. 

    İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İtalya hükümetinin ve halkının taziye mesajlarını iletti.

    AB Sözcüsü Catherıne Ray ise, "Küresel terör tehlikesi karşısında birlikte ve yakınen çalışma kararlılığını bir kez daha teyid ediyoruz" açıklaması yaptı.
  • 5
    İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle sarsıldığını açıklayan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Taçi ayrıca, mevkidaşı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.
  • 6
    İstanbul'daki terör saldırısına dış basından da tepkiler geldi.

    İngiltere'de yayın yapan BBC internet sitesi, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ve İstanbul'da son bir yıl içindeki dördüncü saldırı olduğunu vurguladı.
  • 7
    Independent gazetesi de, saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini belirtti ve PKK ile IŞİD'in geçtiğimiz yıl içinde saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlattı.
  • 8
    ABD'nin New York Times gazetesi ise, terör örgütü PKK'yla bağlantılı grubun Ankara'daki patlamaların sorumluluğunu üstlendiğini hatırlattı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız