CEO'ların ilk işleri

Dünya ekonomisine yön veren CEO'lar iş hayatına nasıl atıldılar?

Haberler 02.06.2011 - 09:49

  • 1

    Doug McMillon, Wal-Mart

    Dünya ekonomisine yön veren CEO'lar iş hayatına nasıl atıldılar?

    McMillon'ın ilk ve tek işvereni Wal-Mart oldu. 17 yaşındayken ABD'nin en yaygın bu mağazalar zincirinin Arkansas şubesindeki depoda saati 6 dolardan işe başlamıştı.

    İlgili galeri: Wal-Mart Amerika'dır!
  • 2

    Michael Dell, Dell

    Teksas merkezli teknoloji firması Dell, kurucusu Michael Dell'in adını alıyor. 2011'de 15 milyar dolar değeri olan firmanın sahibi Dell ilk işine 12 yaşındayken saati 2,3 dolardan bir Çin lokantasında bulaşıkçı olarak başlamış.
  • 3

    John Dasburg, ASTAR Air Kargo

    ASTAR Air Kargo ABD'de 40'tan fazla havalimanında hizmet veren büyük bir karko şirketi. Miami merkezli şirketin CEO'su John Dasburg ise iş hayatına 10 yaşındayken komşularının çimlerini para karşılığında biçme işiyle atılmış.
  • 4

    T. Boone Pickens, BP Capital Management

    Forbes dergisine göre Pickens'ın değeri 1,4 milyar dolar. Pickens ise ilk işine Holdenville, Oklahoma'da günde 28 cent karşılığında gazete dağıtmayla başlamış.
  • 5

    Terry Lundgren, Macy’s

    Lundgren'in kariyeri kolej sonrası başlamış. Mezun olduktan sonra Federated Mağazaları'nda işe girdi. 35 yaşında mağazanın Los Angeles şubesinin patronuydu. 2005'te Macy's olarak bilinen Federated ve May mağaza zincirlerinin birleşmesinde başrolü oynadı.
  • 6

    Clarence Otis, Jr., Darden Restoranları

    Darden Restoranları, ABD'nin 'Olive Garden' ve 'Red Lobster' rostoranlar zincirini işleten Florida merkezli bir firma. 2010'da Otis eyaletin en güçlü 11. şahsı seçildi. 1995'te şirkete maliyeci olarak giren Otis Jr.'ın ilk deneyimi ise 17 yaşında aynı sektörde başladı. Los Angeles Havaalanı restoranında işe başlayan Otis Jr. saatte 3,5 dolar kazanıyordu.
  • 7

    Jack Schuessler, Wendy's International

    Dünyanın en büyük 3. fast food zinciri Wendy's CEO'su ilk işine St. Louis'teki bir fabrikada, saatte 2,45 dolar karşılığında başlamıştı.
  • 8

    Bill Watkins, Seagate Teknoloji

    Seagate Teknoloji dünyanın en büyük sabit disk üreticisi. Watkins şirkete 1996'da girdi ve hızla yükselmeğe başladı. Liseyi bitirdikten sonra askerlik yapan Watkins, döndükten sonra ise bir akıl hastanesinin gece vardiyasında işe başlamıştı. Sorumluluklarından birisi ise hastalar kontrolden çıktığı zaman onları sıkıca bağlamaktı.
  • 9

    Michael Morris, American Electric Power

    American Electric Power ABD'de enerji üretim ve 38 eyalete dağıtım yapan büyük şirketlerden birisi. CEO Morris'in ilk iş deneyimi ise Toledo Blade, Ohio'da günlük 5 dolar karşılığında gazete dağıtımı yapmak.
  • 10

    Susan Story, Gulf Power Company

    Gulf Power Company Florida'da 400 bin müşterisine enerji sağlayan bir firma. Şirketin başkan ve CEO'su Susan ise ilk işine Alabama'da yerel gazete Sand Mountain Reporter'da başlamıştı. 17 yaşında başladığı işinde saatte 2,85 dolar kazanan Story gazete için düğün ve nişan ilanları yazıyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız