Yabancı şirketlerden Türkiye mesajı

Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketler, darbe girişimine karşın ekonomisine güven duydukları Türkiye'de yatırım yapmayı sürdürecekleri mesajını verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.07.2016 - 16:08

  • 1
    Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketler, darbe girişimine karşın ekonomisine güven duydukları Türkiye'de yatırım yapmayı sürdürecekleri mesajını verdi.
  • 2

    MICROSOFT: ULUSAL KONSENSÜS ÖNEMLİ

    Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, darbe girişimi sonrası siyasi partiler düzeyinde ortaya çıkan ulusal konsensüs arayışının son derece kıymetli olduğunu ifade ederek, "Bu durumun siyasi istikrarı pekiştirdiği ölçüde Türkiye ekonomisine ayrıca olumlu anlamda çok güçlü bir etkisi olacaktır" dedi.

    Kansu, "Burada yeni yatırımlar kadar, mevcut yatırımların modernizasyonu ve verimliliğine yönelik çalışmalar, dolayısıyla mobilite ve bulut bilişim sistemleri de büyük bir önem taşıyor" şeklinde konuştu.
  • 3

    NESTLE: TÜRKİYE EKONOMİSİNE İNANCIMIZ SONSUZ

    Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Felix Allemann, Türkiye'nin Nestle için çok önemli bir ülke olduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisi ve büyüme potansiyeline inançlarının sonsuz olduğunu vurguladı.
  • 4

    GENERAL ELECTRİC: YATIRIMLARA TAAHHÜDÜMÜZ TAM

    General Electric (GE) Türkiye CEO'su Canan Özsoy, Türkiye'deki mevcudiyetlerinin 60 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirterek "GE olarak, havacılık, ulaşım, enerji, sağlık, şebeke çözümleri ve inovasyon gibi ülkemizin öncelikli ve önemli endüstrilerinde yaptığımız yatırımlara taahhüdümüz tamdır" dedi.
  • 5

    BOEING: BÜYÜME PLANLARINA AYNEN DEVAM

    Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Işıl Sargın da Boeing'in Türkiye'de 70 yıllık bir geçmişi olduğunu anımsatarak, araştırma, geliştirme, teknoloji ve akademik iş birlikleri nezdinde tüm iş ortaklarıyla çalışmaktan dolayı gurur duyduklarını, gelecek yıllar için Türkiye'de mevcut büyüme planlarına aynı şekilde devam edeceklerini bildirdi.
  • 6

    PHILIPS: YATIRIMLAR KARARLILIKLA SÜRECEK

    Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, "Türk Philips olarak 86 yıldır Türkiye'de 7'den 77'ye halkımızın ihtiyaçlarına yönelik, yaşamı kolaylaştıran inovatif çözümler sunuyoruz. Türkiye'nin milli birliğine, sarsılmaz bütünlüğüne, kayıtsız şartsız Cumhuriyet'in gücüne, kalkınma odaklı ve istikrarlı büyümesine büyük bir inanç duyarak, faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürmekten gurur duyuyoruz" açıklaması yaptı.
  • 7

    CITIBANK: TÜRKİYE GLOBAL EKONOMİNİN ÖNEMLİ PARÇASI

    Citibank AŞ Genel Müdürü Serra Akçaoğlu bankanın Türkiye'de 500 çalışanıyla 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "Citibank, Türkiye'ye olan taahhüdünü sürdürmektedir. Citibank, Türkiye'de faaliyet gösteren ve ülkeye yatırım yapan müşterilerine destek sağlamaya devam edecektir. Kaliteli iş gücü, coğrafi konumu, büyük iç piyasası, dinamik ve genç nüfusu ile Türkiye, global ekonominin önemli bir parçası olmayı sürdürmektedir" diye konuştu.
  • 8

    TOYOTA: PLANLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

    Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Hiroshi Kato da Toyota'nın Türkiye'deki toplam yatırımının 1,7 milyar euro değerine ulaştığını belirterek, bu yılın sonuna doğru seri üretime geçeceklerini ve projeleri ile ilgili belirledikleri planlarda hiçbir değişiklik olmadığını bildirdi.

    Kato, "Bu kapsamda bin kişiyi aşan işe alım faaliyetlerimiz de halen devam etmektedir. Tüm bunların yanı sıra Türkiye, Toyota'nın Avrupa satışları açısından önemli bir pazardır. Türkiye'deki tüm üretim/ihracat faaliyetlerimiz, planlarımız doğrultusunda sürmektedir" diye konuştu.
  • 9

    FORD OTOSAN: İŞ PLANLARI KARARLILIKLA SÜRÜYOR

    Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu sınavdan toplumun tüm kesimlerinin ortak çabası ve iradesiyle başarıyla çıkıldığını vurgulayarak şunları söyledi: "Olayların hemen akabinde yeşeren dayanışma ve karşılıklı anlayış ortamının Türkiye'nin çok güven duyduğumuz büyük potansiyelini daha da hızlı harekete geçirecek bir dinamiğe yardımcı olabileceğine inanıyoruz. Ford Otosan, bugüne kadar birlikte büyüdüğü Türkiye'nin geleceğine inanmakta ve yapmış olduğu iş planları doğrultusunda faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir."
  • 10

    INTEL: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ

    Intel Orta Doğu, Türkiye, Afrika Bölgesi Başkanı Çiğdem Ertem, ekonominin geleceğinin en önemli dinamosunun teknoloji olduğuna inandıklarını kaydederek, "Intel olarak, Türkiye'nin geleceğine ve güçlü ekonomisine güveniyor, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
  • 11

    CARGILL: TÜRKİYE BÜYÜMESİNE DEVAM EDECEK

    Cargill Gıda Orta Doğu Türkiye ve Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Ediz Aksoy ise "Cargill Gıda Türkiye olarak, ülkemize inancımız tamdır. Türkiye, içinde bulunduğu dönemi hızla atlatarak büyümesine devam edecektir. Müşterilerimizle hem Türkiye'de hem de Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yatırımlarımızı ve büyümemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
  • 12

    MEDTRONIC: BÜYÜME POTANSİYELİNE İNANIYORUZ

    Medtronic Orta Asya ve Türkiye Başkanı Ayhan Öztürk, Türkiye'de hizmet vermeye devam edeceklerini, ülkenin büyüme potansiyeline inandıklarını ifade etti. Türkiye'ye ilişkin projelerin uzun vadeli stratejiler çerçevesinde ele alınarak planlandığını belirten Öztürk, sağlık terapilerinin yanı sıra Medtronic Innovation Centre ve Sağlık Bakanlığı ile eğitim konularında iş birliklerini devam ettireceklerini de bildirdi.
  • 13

    PWC:  KISA DÖNEMLİ SIKINTI GÜVENİ SARSMAZ

    PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın da PwC dünyasında, Türkiye'nin geleceğin en önemli potansiyeline sahip gelişmekte olan ülkelerinden biri olarak değerlendirildiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu dönemde iş yaşamına değer katan çözümler üreterek önemli bir büyüme gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kısa dönemli hiçbir sıkıntı ülkemize ve potansiyeline olan güvenimizi sarsmaz. PwC olarak, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yeniden bir atılım içine girerek ekonomik olarak layık olduğu yere ulaşması için tüm iş insanlarının da bu yaklaşımı paylaşacağına eminiz."
  • 14
    Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu ise Türkiye'de 45 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren şirketin, müşterilerinin büyümesine ve rekabet gücünü artırmaya katkı sağlayan çözümler üretmeye devam edeceğini kaydetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız