Jessica Nabongo dünyadaki tüm ülkeleri gezen ilk siyahi kadın oldu

Sosyal medyada ünlü bir influencer olmasının yanı sıra bir gezgin olan Jessica Nabongo, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı tüm ülkeleri gezerek büyük bir rekora imza attı.

Haberler ntv.com.tr 11.07.2022 - 14:53 Son Güncelleme : 11.07.2022 - 16:02

  • 1

    Uganda asıllı 38 yaşındaki Amerikalı gezgin Jessica Nabongo, dünyadaki tüm ülkeleri gezen ilk siyahi kadın unvanının sahibi oldu.

  • 2

    450 UÇUŞ YAPTI

    Dünya üzerinde Birleşmiş Milletler tarafından tanınan 195 ülkenin tamamına ayak basmayı başaran Nabongo, toplamda 450 fazla uçuş yaptı ve 1 milyondan fazla mil biriktirdi.

  • 3

    AYRICALIKLI BİR GRUBA DAHİL OLDU

    Birleşmiş Milletler’in resmi olarak tanıdığı ülkeleri ziyaret ederek prestijli bir kulübe dahil olan Nabongo, son seyahatini Seyşeller’e 28 kişilik bir grup ile yaptı.

  • 4

    FİYASKOYLA MI SONUÇLACAK?

    CNN’te Travel’e yaptığı seyahatlerle ilgili konuşan gezgin, bir yıl içinde 170’den fazla uçak yolculuğu yaptığını belirtti. Nabongo, “Çok kez paniğe kapılıp ‘Aman Tanrım yoksa başaramayacak mıyım” dediğini dile getirdi.

  • 5

    ANILARINI KİTAPTA TOPLADI

    Gezi anılarını topladığı ‘The Catch Me If You Can’ (Yakalayabilirsen Yakala) isimli bir kitap da yazan Nabongo, aynı adı taşıyan bloğunda da gezdiği 195 ülke ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

  • 6

    “Tam bir coğrafya hastasıyım” diyen gezgin, böyle bir deneyimin her zaman hayalini kurduğunu belirtti. “2017 yılında, 35 yaşıma kadar bu hayalimi gerçekleştirmeyi planlamıştım” diyen Nabongo, dünyayı gezme planını doğum gününden 5 ay sonra tamamlayabildiğini söyledi.

  • 7

    GECİKMELİ DE OLSA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

    Babasının doğum gününde bu hayalini gerçekleştirebildiğini belirten gezgin, babasını 19. yaş gününden iki gün sonra kaybettiğini ve onu bu şekilde hayaline dahil etmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

  • 8

    "ÇOK AZ SİYAHİ TÜM DÜNYAYI GEZDİ"

    Aslen Detroit doğumlu olan Nabongo, kitabını yazma sebeplerinden biri olarak dünyadaki tüm ülkelere ayak basan 400 kadar insan arasında Siyahilerin çok az sayıda olmasını gösterdi.

  • 9

    BAKIŞ AÇILARIMIZ FARKLI

    "Dünyayı beyaz erkeklerin penceresinden görmeye çok alışkınız. Dünyada farklı insanlar olarak var oluşumuz benzersiz tecrübeler içeriyor. Ama aynı zamanda benim insanlığa olan bakış açımda da büyük farklar var" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız