Oscar törenlerinin unutulmaz anları

Bu yıl 94'üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri'ne ödüllerden ve katılım gösteren sanatçılardan çok, Will Smith'in tokat skandalı damga vurdu. Bu olay, geçmiş yıllarda Oscar törenlerinin unutulmayan anlarını akıllara getirdi. İşte, Oscar törenlerinin gelmiş geçmiş en ilginç anları ve skandalları...

Haberler ntv.com.tr 29.03.2022 - 16:50 Son Güncelleme : 30.03.2022 - 10:12

  • 1

    OSCAR'I GÖLGEDE BIRAKAN TOKAT

    Will Smith, törenin komedyen sunucusu Chris Rock’a, eşi Jada Pinkett Smith'in hastalığı nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat attı.

    Chris Rock şakasında "Dua ediyorum Will Smith kazansın diye" dedi. Sonra da Smith'in yanında oturan karısına "Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2 sabırsızlıkla bekliyorum" diye seslendi. Bu sözlerin ardından Jada Pinkett Smith'in yüzündeki hoşnutsuzluk dikkat çekti.

    1998’de sinemalarda olan G.I Jane, yani Jane’in Zaferi filminde bir kadın askerin ordu içindeki mücadelesi anlatılıyor. Filmde Demi Moore kısa saçları ile yer almıştı. Chris Rock da Jada'nın kısa saçları nedeniyle bu filmin ikincisinde oynayabileceğini ima ederek şaka yaptı.

    Tokat attıktan sonra yerine dönen Smith, sahneye doğru "Karımın adını ağzına alma" diye bağırdı ve Rock'ın açıklama yapma girişimini engelleyerek aynı ifadeleri daha sert bir şekilde tekrarladı. Smith daha sonra, özür diledi.

  • 2

    UNUTULMAZ SELFIE

    2014 yılında, sunucu Ellen DeGeneres’in birçok ünlü yıldızla birlikte çektiği selfie fotoğraf, 2 milyonda fazla kere retweet edildi. Angelina Jolie, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Lupita Nyong’o, Kevin Spacey ve Jared Leto'nun yer aldığı selfie'nin yol açtığı yoğun tweet trafiğinden, sosyal paylaşım sitesi 20 dakika erişilemez oldu. Twitter, teknik aksaklıktan dolayı özür diledi. Selfie'nin bir telefon şirketi reklamı olduğu sonrada anlaşıldı. 

  • 3

    YANLIŞ ANONS SKANDALI

    2017 yılında düzenlenen 89. Oscar Ödül Töreni’nde, Oscar tarihinde bir ilk yaşanarak, en iyi film ödülünü kazanan yapımın adı yanlış anons edildi. En iyi film ödülü için önce ‘La La Land’ isminin açıklanmasının ardından kazanan ‘Moonlight’ olarak düzeltildi. Durumun, sunuculara yanlışlıkla hatalı kategori zarfı verilmesinden kaynaklandığı açıklandı.

  • 4

    YUMURTLAYAN KUĞU

    Şarkıcı Björk, 73. Oscar Ödülleri'nde gelmiş geçmiş en ilginç Oscar kıyafetiyle kırmızı halıya çıktı.

  • 5
    Kuğu kıyafetli Björk kırmızı halı üzerinde bir de yumurtlama anı canlandırarak konukları güldürdü.
  • 6

    İLK OSCAR KAZANAN SİYAHİ OYUNCU

    1940 yılında Gone With The Wind filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Hattie McDaniel, ilk Oscar kazanan siyahi oyuncu olarak tarihe geçti.

  • 7

    EN KISA KONUŞMA

    Oscar törenlerinde kazananlar, sahnede uzun ve duygusal bir konuşma yaparlar genelde. Ancak yönetmen Alfred Hitchcock, 1968 yılında Irving G. Thalberg Anı Ödülü'nü almak üzere sahneye çıktığında sadece iki kelime sarf etti: Teşekkür ederim. Bu, en kısa Oscar konuşması olarak hafızalarda yer etti.

  • 8

    ÖDÜLE GİDERKEN DÜŞTÜ

    2013 yılında, Silver Linings Playbook filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını almaya hak kazanan Jennifer Lawrence, ödülünü almak üzere sahneye çıkarken ayağı takıldı ve düştü.

  • 9

    OSCAR BOYKOTU

    Sacheen Littlefeather, The Godfather (Baba) filmindeki performansıyla ödüle layık görülen ve film endüstrisinin Kızılderililere karşı tavrı sebebiyle 1973 yılında düzenlenen 45. Oscar Ödülleri'ni boykot eden Marlon Brando adına konuşma yaptı.

  • 10

    ERKEK CINDRELLA

    ABD'li performans sanatçısı, pop şarkıcısı ve oyuncu Billy Porter, 91. Oscar Ödülleri kırmızı halısına smokin ve Cindrella elbisesi karışımı kıyafetiyle damga vurdu. Porter, "sert Hollywood kıyafet kurallarına meydan okuma" olarak nitelenen kıyafetinden dolayı, "Bana Cinder-fella (Erkek Cindrella) deyin" ifadesini kullandı.

  • 11

    SUNUCUYA SÜRPRİZ

    1974 yılı Oscar töreninde Oscar sunucusu David Niven, törenin sonlarına doğru sahnede çırılçıplak arkasından koşan eşcinsel hakları savunucusu Robert Opel'den habersiz bir şekilde böyle gülümsedi.

  • 12

    SALONA UÇARAK GİRDİ

    91. Oscar Ödülleri'nde Oyuncu Keegan-Michael Key, Mary Poppins Returns filminden En iyi Film Şarkısı adayı The Place Where Lost Things Go'yu sunmak üzere Dolby Tiyatrosu'na elinde şemsiyeyle uçarak girdi. Bu illüzyon anı davetlilerin ağızlarını açık bıraktı.

  • 13

    CHER FARKI

    Aktris ve şarkıcı Cher, 1987 Oscar Ödülleri'nde giydiği iddialı elbisesiyle hafızalara kazındı.

  • 14

    YİNE CHER

    Cher, 1988 yılında, Bob Mackie imzalı transparan elbisesiyle 'Moonstruck' filmindeki rolüyle kazandığı En İyi Kadın Oyuncu ödülünü böyle kutladı.

  • 15

    MERYL STREEP'E BÖYLE KOŞTU

    2018 yılında Oscar gecesine alkolü fazla kaçıran Jennifer Lawrence damga vurdu. Koltukların üzerinden atlayarak yerine geçmeye çalışan Lawrence'ın, konuşmak üzere Meryl Streep'e ulaşmak istediği görüldü.

  • 16
    Lawrence'ın neredeyse uçarak yanına gittiği Streep de durumu şaşkınlıkla karşıladı.
  • 17

    ŞINAVLI KUTLAMA

    1992 yılında düzenlenenen 64. Oscar Ödülleri'nde oyuncu Jack Palance City Slickers filmindeki rolü sayesinde kazandığı En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü tek eliyle şınav çekerek kutladı.

  • 18

    "KAHRETSİN KAZANAMADIM"

    1995 yılında, En İyi Yardımcı Erkek oyuncu adayları arasında gösterilen Samuel L. Jackson, ödülü Martin Landau'ya kaptırdığını öğrenince hayal kırıklığını gizleyemedi ve ağzından "Kahretsin" sözü döküldü. 

  • 19

    KENDİNDEN GEÇTİ

    1997'de düzenlenen 69. Oscar Ödülleri'nde, Cuba Gooding Jr, Jerry Maguire filmindeki performansı için kendisine layık görülen En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü alırken kendinden geçercesine sevindi.

  • 20

    KOLTUK ÜSTLERİNDEN ATLADI

    Roberto Begnini, 71. Oscar Ödülleri'nde ismi 'Life Is Beautiful'daki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olarak anons edildikten sonra koltukların üzerinden tırmanarak ödülünü almak için sahneye çıktı.

  • 21

    KARDEŞ KUTLAMASI

    Yıl 2000. Angelina Jolie ve kardeşi James Haven, Vanity Fair Oscar partisinde öpüşürken objektife yansıdı. İki kardeş, Jolie'nin Girl, Interrupted filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmasını böyle kutladı.

  • 22

    ÇILGIN KOSTÜMLER

    2000 yılında düzenlenen 72. Oscar Ödülleri'nde South Park'ın yaratıcıları Trey Parker, Matt Stone ve Marc Shaiman ilginç kostümleriyle hafızalara kazındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız