Kim Kardashian gibi makyaj yapma tüyoları

Ünlü reality show yıldızı ve girişimci Kim Kardashian, 285 milyon Instagram sayfasına ya da paparazzilerin objektiflerine her gün en bakımlı ve en şık haliyle yansıyor. Kendine has kusursuz makyajıyla akıllarda yer edinen Kardashian, zaman zaman makyaj tüyolarını paylaşmayı da ihmal etmiyor. İşte Kardashian’ın tüyolarından yola çıkarak onun gibi makyaj yapma yolları...

Haberler ntv.com.tr 24.03.2022 - 07:49

  • 1

    ÖNCE MAKYAJ, SONRA SAÇ

    Önce saç yapılıp sonra makyaj yapıldığında, saça sürülecek sprey gibi herhangi bir malzeme yüze de yansıyabiliyor. Kardashian’ın tercihi, önce makyajı tamalamaktan yana. Makyaja başlarken yüzün, boynun ve göğüs bölgesinin her yerine yumuşak bir krem uyguluyor Kardashian. Böylece fondötenin harmanlanmasına yardımcı oluyor.

  • 2

    FONDÖTENİ HER YERE UYGULUYOR

    Muhtemelem fondöteni alın, burun, çene, yanak bölgesine sürüp bitiriyorsunuz. Ama Kardashian, göz kapakları, kulaklar, göğüs, kollar, bacaklar ve hatta ayaklarına bile sürüyor. Belki ayağa kadar gitmek istemeyebilirsiniz ama boyun ve göğüs bölgesini ihmal etmemek cilt tonunun olabildiğince eşit olmasını sağlıyor. Fondöten sürülmeyen yerleni fotoğraflarda kırmızı çıktığını söylüyor ünlü yıldız.

  • 3

    MÜKEMMEL KAŞLAR

    Kardashian, kaşlarını mükemmel göstermek için dış köşelerde orta koyulukta kahve rengi kullanıyor, sonra içeri girerken açık kahveye geçiyor. Kaşlar iç köşelerde o kadar yoğun olmadığında daha yumuşak bir görünüm elde ediyor.

  • 4

    KALICI GÖZ MAKYAJI

    Göz makyajında baz uygulamasından kaçınan Kardashian, krem farla gölgelendirme yapıyor ve böylece tüm gün kalıcı olmasını sağlıyor. Krem üzerine toz farla gölge uygulaması makyajın daha yoğun, kalın ve zengin görünmesini sağlıyor.

  • 5

    ÜÇ KAT EYELINER

    Kardashian’ın fenomen makyajının yaratıcısı Mario Dedivanovic, ünlü yıldıza üç ya da kat eyeliner sürüyor. İlk olarak, göz kalemi ile kirpiklerin dibine çizgi çekiyor, sonra likit liner ile bu çizginin üzerinden geçerek dış köşelere doğru çizgiyi hafifçe kaldırıyor. Son olarak hepsinin üzerinden krem eyeliner ile geçiyor. Bunca çaba gözlerin daha keskin ve güzel görünmesi için. Tabi göz makyajının olmazsa olmazı kalınca sürülen maskara.

  • 6

    GÖZ ALTI HALKALARINA DİKKAT

    Kardashian, göz altı halkaları için kalın kapatıcı kullanıyor. Bunu kullanırken kapatıcıyı üçgen şeklinde sürüp fırça yardımıyla dağıtıyor. Fondötenin tamamen dağılması için kenarları yavaşça ve iyice karıştırıyor. Ardından, kapatıcıyı gevşek yüz pudrasıyla kaplamak için bir sünger kullanıyor.

  • 7

    BRONZLAŞTIRICI VE AYDINLATMA KULLANIMI

    Kardashian, bronzlaştırıcı ile çenesine, çenesinin altına ve boynuna gölge veriyor. Bu da bu bölgeleri daha ince göstermeyi sağlıyor. Elmacık kemiklerine ise çok hafif bir vurgu yapıyor. Burnunun altına ve üstüne de gölgelendirme yaptıktan sonra highlight’a geçiyor. Çene ve elmacık kemiklerinin üzerini aydınlatıyor. Daha sonra soğuk ve sıcak tonlu aydınlatıcıyı karıştırarak parmaklarıyla elmacık kemiklerinin tam üzerine son bir dokunuş yapıyor.

  • 8

    SOFT DUDAKLAR

    Kardashian dudakta soft renkleri veya bordoyu tercih ediyor. Önce bronz dudak kalemini dağıtıp çerçeveli ve daha dolgun bir dudak görünümü elde ediyor. Dudak kalemi ile dudak çevresinden geçip ruju fırça ile uyguluyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız