Otonom araçlar Kocaeli'de yarıştı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleştirilen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’nda üniversite öğrencilerinin tasarladığı ve sürücüsüz bir şekilde şerit takibi yapan araçlar nefes kesti.

Haberler İHA 27.07.2022 - 06:32

  • 1
    Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest çerçevesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışmalara 120 takım başvururken, 70 takım hazır araçların üzerinde yaptıkları yazılım çalışmalarıyla yarıştı.
  • 2
    Öğrencilerinin testlerinin tamamlanmasının ardından teker teker piste alınan otonom araçlar, sürücüsüz bir şekilde parkurda boy gösterdi. Şeritleri takip eden ve durması gereken yerlerde duran araçlar, parkuru başarıyla tamamlarken, bazı araçlar ise bariyerlere çarptı. Öğrenciler, düzenlenen bu yarışma sayesinde büyük bir tecrübe kazandıklarını söyledi.
  • 3

    "SENEYE TEKRAR GELMEK İSTİYORUZ"

    Özgün araç kategorisinde yarıştıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Ali Natur, "Aracımızı 1 yıl içerisinde kendimiz tasarladık. Bu sene ilk senemiz. Daha yeni kurulduk. İlk başladığımızda bir anahtarımız bile yoktu maalesef. Şu an bir arabamız var. Yarışma bizim için güzel geçti. Birkaç mekanik aksaklık yaşadık. Onun dışında bariyere çarpma durumumuz oldu. Fakat eğlenceli ve güzeldi. İyi tecrübeler kazandık. Seneye tekrar gelmek istiyoruz" dedi.
  • 4

    "OTONOM ARAÇLAR GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ"

    Çok kısa bir zamanda çok iş yapmaya çalıştıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Beyzanur Utuş ise, "Burada olmak çok kıymetli. Burada geçirdiğimiz süre çok önemli. Yarışmada aracımız hareket etti, ilerideki dubalara çarptık ama hareket etmesi bile çok büyük bir mutluluk veriyor bize. Yarışma bu sene çok daha zorlaştı. Algoritmalarımızı, yazılımlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. İnşallah seneye daha da hazırlıklı geleceğiz. Otonom araçlar geleceğin teknolojisi. İlerleyen süreçlerde hem iş imkanı için hem de teknolojiyle bir şeyler üretmek adına çok kıymetli gençlerin bu alanda çalışması" diye konuştu.
  • 5

    "BAYAĞI BİR FEDAKARLIK VE EMEK VAR ORTADA"

    Bir şeyler üretebilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Simge Özdemir de, "Yarışma için çok heyecanlıyız. Bugün ilk günümüzü tamamladık. Final testimizi de geçtik. Bir sıkıntı yaşamadık. Onun haricinde bugün bir aksilik yaşadık. O şekilde yarışma hakkımız sona erdi. Yarın eksikliklerimizi giderebilmek için bize bir fırsat verdiler. O eksikleri düzeltip tekrar devam etmeyi düşünüyoruz. Yarışmanın asıl görevi şerit takibi yapabilen, haritalama yapabilen bir araç ortaya çıkarmak. Böylece yolcu alıp, yolcu indirme görevlerini yapmasını sağlamak ve en sonunda parkurun park bölümüne ulaşarak park görevini gerçekleştirmesini sağlamak" şeklinde konuştu.
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız