Erol Günaydın'nın 4.ölüm yıldönümü

Tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın'ı aramızdan ayrılışının 4.yılında saygı ve özlemle anılıyor.

Haberler 15.10.2016 - 14:56

  • 1

    79 YAŞINDA VEFAT ETTİ

    Erol Günaydın,  tedavi gördüğü hastanede 15 Ekim Pazartesi günü 79 yaşında hayatını kaybetmişti.
  • 2

    BİRÇOK PROJE

    Tiyatronun duayen ismi olarak anılan Erol Günyadın başarılarla ve ödüllerle dolu yaşamında, arkasında sayısız klip, seslendirme, tiyatro, dizi ve film bıraktı.
  • 3

    HAYATI

    Erol Günaydın; 1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. Tiyatroya hayatına Galatasaray Lisesi'nde başlayan Günaydın, daha sonra 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı.
  • 4

    1960 YILINDA İLK FİLM

    1960'ta ilk sinema filminde oynayan Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de oynadı. Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakter günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline gelmesini sağladı.
  • 5

    MÜDAVİM KONUK

    Günaydın, Okan Bayülgen'in Disko Kralı adlı programına müdavim konuk olarak katıldı. 2010 yılında Athena'nın Arsız Gönül klibinde oynadı.
  • 6

    TABURCU EDİLMİŞTİ

    2 Ağustos 2008'de hastaneye kaldırılan Günaydın, geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. 16 Ağustos 2008'de ise taburcu edildi.
  • 7

    ÖLÜM NEDENİ

    Yaklaşık 4 yıl sonra hastalığı için tekrar hastaneye yatan Günaydın, 15 Ekim 2012 tarihinde İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölümüyle ilgili yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde pnömoni, böbrek yetmezliği, sepsis nedeniyle 12 Nisan 2012 tarihinden itibaren tedavi gören sanatçı Erol Günaydın, bugün saat 14:45'te, kalp yetmezliği sonucunda vefat etmiştir" denildi.
  • 8

    ACI HABERİ KIZI VERMİŞTİ

    Vefatını kızı Günfer Günaydın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Babamı kaybettik mesajıyla kamuoyuna duyurmuştur. 17 Ekim 2012 tarihinde Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na eşinin yanına defenedildi.
  • 9

    ROL ALDIĞI BAZI PROJELER

    FİLM

    Güneşi Gördüm
    Beyaz Melek
    Kanal-İ-zasyon
    Menekşe Koyu
    Gelmeyin Üstüme
    İnsanlar Yaşadıkça

    DİZİ

    Çiçek Taksi
    Cennet Mahallesi
    Sinekli Bakkal
    Akasya Durağı
    Mahallenin Muhtarları
    Doktorlar
    Köşe Kapmaca

  • 10

    SAHİP OLDUĞU ÖDÜLLER

    Sahip olduğu ödüller
    1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Senaryo Ödülü
    1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü
    2006 Altın Kelebek ödülü
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız